Bilgisayarı satmadan önce ne yapılmalı?

eax

Hectopat
Makaleler
4
M.2 SSD kullanıyorum. Bilgisayarımı formatlayıp sattıktan sonra verilerime erişilmemesi için ne yapabilirim? Forumda Low level format önerilmiş ama sanırım o işlem HDD için yapılıyor. M.2 SSD için ne yapılmalı?

EK OLARAK Alıcının dolandırıcı olmadığından emin olmalı. 3'lü satışlara girmemeli. Alacak kişinin ve para gönderen kişinin aynı kişi olduğundan emin olmalı.

Ssd formatlayınca bunu başka bir bilgisayarda Secure Eraser programları Ile iyice sil. Ssd markasına göre programlar da var. Samsung Magician, Crucial storage executive, sandisk / wd ssd dashboard, Kingston ssd manager gibi.

Diğer bir yöntem önce ssd yi şifrelersin sonra formatlarsın. Eski veri kurtarılmak istenirse de işe yaramaz şifreli olduğu için.

Gerçekten çok gizli ve özel dosyaların varsa dostum böyle işleri özel bir external ssd ile yap bence. Ajanlar gibi çalışmak istiyorsan ana ssd ye bulaşma.

Diğer bir yöntem önce ssd yi şifrelersin sonra formatlarsın. Eski veri kurtarılmak istenirse de işe yaramaz şifreli olduğu için.
BitLocker’la şifreleyip formatlasam olur mu acaba? Çok çok gizli dosyalarım yok. Sadece normal kişisel fotoğraflarım gibi şeyleri depolamıştım. SSD markam Western Digital. Söylediğin yazılımı bir araştırayım. Teşekkürler.

BitLocker’la şifreleyip formatlasam olur mu acaba? Çok çok gizli dosyalarım yok. Sadece normal kişisel fotoğraflarım gibi şeyleri depolamıştım. SSD markam Western Digital. Söylediğin yazılımı bir araştırayım. Teşekkürler.
BitLocker olur, Veracrypt olur. Ama önce wd kendi yazılımını dene istersen. Gizli çok özel bir şey yoksa bence bu kadar takılma gene de sen bilirsin. Herkesin özel seviyesi farklı olabilir tabiki.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı