Bilgisayarı tam olarak öğrenmek

mubeol

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle kendimden bahsedeyim. Bu sene 19 yaşıma gireceğim, lise mezunuyum ve üniversite sınavlarına hazırlanıyorum. Sağlık sorunlarım nedeniyle biraz ara verdim. Kendimi bildim bileli bilgisayara meraklıyım az çok anlıyorum ama tam olarak öğrenmek istiyorum çünkü sevdiğim bir iş yapmak istiyorum. Nereden başlamalıyım neler yapmalıyım bana yardımcı olursanız çok sevinirim. Hepinizin cevapları benim için çok önemli ama Recep Abi sen de yardımcı olursan çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ediyorum. @Recep Baltaş

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilmediğin kelimeleri araştır, emin ol öğrenirsin. Tam olarak öğrenmek istiyorsan sürekli araştır.

Abi ben senden 3-4 yaş küçüğüm benimde çok merakım var. İstanbul'da bilinen bir özel okulun öğrencisiyim, okulumda bilgisayar kursu açıldı her şeyi öğretiyorlar vallaha bize. İlerleyen zamanda Hackintosh kurulumu bile gösterecekler, hatta internet altyapısı kurmayı, server bilgisayarlarıyla ilgili bilgiler bile verecekler. Benim tanıdığım Bilgisayar Mühendisleri, Bilgisayarcılar, Grafikerler bana "Sen yaşına göre bayağı bir şey biliyorsun" dediler. Sende öğren mümkünse abi.

Özel bir alan derken yazılım veya donanım mı?
İlgi duyduğunuz alan daha iyi bir seçim olur eğer hobi olarak yapacaksanız. İş için düşünüyorsanız donanım pek de iş sahibi olabileceğiniz bir bölüm değil Türkiye'de. Yazılım alanı geniş. Reverse Engineeringden tutun da program yazmaya kadar. Ayrıca üniversitede daha kapsamlı ve sistematik öğretirler, yazılımla ilgili bir üniversiteye gitmedikten sonra ne kadar iyi bilirsen bil, tecrüben olmadıktan sonra pek de tercih edileceğini sanmıyorum. Yanlış anlama, kişisel değil, gerçekler maalesef böyle, şirketlerin kriterleri en azından iyi bir üniversiteden mezun olmanı gerektiriyor.

Doğru söylüyorsunuz bu zamanda diploma çok önemli. Yazılımı tam olarak öğrensem donanımda da bilgim olsa iyi olur aslında. Araştırmalara başlıyorum artık teknoloji haberleri videolar vs.

Yazılım, donanım da yeterli bir netleştirme değil.

Makine öğrenmesi, siber güvenlik, bulut mimarileri, web geliştiriciliği...

Bilgisayar elektroniğini günümüzde klasik parçalar ve AI Hardware olarak ikiye ayırabiliriz.

Burada da devreye robotik, malzeme bilimi ve temel fizik gibi şeyler giriyor.

Bugün bilgisayar dediğinde AutoPilot sistemi, uçuş simülatörleri, süper bilgisayarlar ve uzman sistemler gibi şeyler de girebiliyor devreye.

Dikkatini dağıtmak istemem.

Mümkün olduğunca spesifik hareket edebilmen gerek.

Tabii ki tek bir alanın uzmanı ol demiyorum.

Yelpazeni genişletebilirsin ve bu beyne de iyi geliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…