Bilgisayarı test etmek için öneriler

obey00

Hectopat
Merhaba arkadaşlar,
Yeni bir sistem topladım, yarın teslim alacağım. Sistemi alır almaz genel bir teste sokmayı düşünüyorum ancak bu konuda hiçbir bilgim yok.
Hangi programlarla nasıl test etmeliyim?
Test sırasında belli bir yoğunluk olduğu için sizce bilgisayarı test etmek illa gerekli midir? Zarar vermek de istemem durduk yere aldığım ilk günden.
Fikirlerinizi ve önerilerini dikkate alacağım.

Gerekliyse eğer:
RX 570 Armor 4 GB, Kingston Fury 16 GB, Ryzen 1600 12NM, B450M S2H.

Son düzenleyen: Moderatör:
İlla yazdığım programlarla yapmak zorunda değilsin ancak ben örnek olarak yazayım. Prime95 ile işlemciyi stress testine sokabilirsin. Funmark ile ekran kartını. CrystalDiskMark ile SSD performans sonuçlarına göre bir test sağlayabilirsiniz. Ram içinde Memtest ile test edebilirsiniz.

Verdiğiniz programlar için teşekkür ederim. Peki risk durumları nedir bu testelerin? Çünkü birkaç yerde test yapmanın yani bilgisayarı bir strese sokmanın zararları olabileceğini okumuştum.

Verdiğiniz programlar için teşekkür ederim. Peki risk durumları nedir bu testelerin? Çünkü birkaç yerde test yapmanın yani bilgisayarı bir strese sokmanın zararları olabileceğini okumuştum.
Zararı falan yok. Donanımın gücünü ve hatalı olup olmadığını anlamanız için var. Bilgisayarlar zaten aşırı yük altına çalışmak için tasarlanıyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı