Bilgisayarı USB Soğutucuyu Tanımıyor

nekovar

Decapat
Selam. Ben birkaç ay öncesinde USB kablolu bir soğutucu aldım. Şu ana kadar sorunsuz çalıştırabiliyordum ama bugün sebebini bilmediğim şekilde bilgisayarım, soğutucuyu tanımıyor. Soğutucuyu bütün USB soketlerinde denedim ama bilgisayarım hala soğutucuyu tanımıyor, dolayısıyla da soğutucu çalışmıyor. Yeni bir soğutucu almak dışında yapabileceğim bir şey var mı ? (Aygıt Yöneticisi'ni açtığımda bir bilinmeyen aygıt görüyorum. Büyük ihtimalle soğutucum o.)

Bozulmuş olma ihtimalini düşünmüyorum. Arkadaşımla soğutucuyu çalıştırmaya çalışıyorduk ve arkadaşım çok karışık bir şey yaparak çalıştırmıştı. Ama bu sefer de farem çalışmıyordu, o yüzden çekmek zorunda kaldık. Arkadaşıma tekrar yapmasını, fareyi çalıştırmanın yolunu bir şekilde bulacağımızı söyledim ama o da rastgele bir şeyler tutturduğu için nasıl çalıştıracağını bilmiyordu.

Soğutucunun kablosu darbe veya hasar aldığı için usb üzerinden elektrik alamıyordur. Windows da haliyle cihazı tanımıyor.

Soğutucunun kablosu darbe veya hasar aldığı için usb üzerinden elektrik alamıyordur. Windows da haliyle cihazı tanımıyor.
Dediğim gibi alalı çok olmadı ve pahalıydı. O yüzden kabloya da kendisine de gözüm gibi baktım, ama bu olasılık mümkün. İnternetten yeni soğutucu kablosu alımıyla çözülebilir mi, Yoksa direk yeni soğutucu mu almalıyım ?

Başka bir bilgisayarda denemediysen denersen en kesin çözüme ulaşırsın. Belki anakartta sorun vardır ama bence çok çok düşük bir ihtimal. Eğer başka pcde de çalışmazsa yeni bir fan alırsın.

Başka bir bilgisayarda denemediysen denersen en kesin çözüme ulaşırsın. Belki anakartta sorun vardır ama bence çok çok düşük bir ihtimal. Eğer başka pcde de çalışmazsa yeni bir fan alırsın.
Bakkalın laptopunda denedim, yine çalışmadı. Şuan soğutucu almak için yeterli param yok. Direk soğutucu kablosu alsam olur mu ? Çünkü dediğim gibi bir şekilde çalıştırmıştık, bu da soğutucunun hala işlevi var demek.

Kablonun çok bir masrafı olacağını sanmıyorum, alıp denenebilir o halde, seçim senin.

Arkadaşlar sevgili Nathan Drake (Technopat Sosyal kullanıcısı olan) sayesinde sorunu çözdüm. "soru" kategorisini değil de yanlışlıkla "konu" kategorisini seçtiğim için çözüldü olarak işaretleyemiyorum, hortlatmayalım lütfen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…