Bilgisayarı yormayan coinler nedir?

0.23g/s ile kazıyorsunuz. Çok çok yavaş bir hız. O kart 1-1.25g/s civarı hızlarda kazabiliyor.

Ayrıca bellek hızının düşük olması HBM2 bellek olduğu için.

0.23g/s ile kazıyorsunuz. Çok çok yavaş bir hız. O kart 1-1.25g/s civarı hızlarda kazabiliyor.

Ayrıca bellek hızının düşük olması HBM2 bellek olduğu için.

Evet, çekirdek hızını sınırlandırmıştım, şu an sıfır ayarına aldım ve sonuç böyle. Ethereum kazarken güç tüketimi daha fazla bile oldu. 2 derece de fark var. Sabahtan beri bunu izah etmeye çalışıyorum.

İkisini de aynı ayarlarda çalıştırırsan benzer gücü tüketirler.
Attığınız fotoğrafa göre Cortex daha sıcak çalışıyor ve MSI Afterburner'da güç tüketimi nerede yazıyor göremedim.

Bizim anlatmaya çalıştığımız şey ikisinin de aynı ayarlarda en iyi şekilde çalışmaması.
Ethash bellek hızı seviyor ve çekirdeği pek takmıyor. Cortex ise çekirdeği seviyor.

Ethash'da çekirdeği arttırman pek fazla yarar sağlamaz.
Cortex'de çekirdeği düşürürsen performansın da aynı şekilde düşer.
İkisinin ortak noktası ise bellek hızını arttırırsan ikisinde de performans artar.

Sıcaklığın üst kısmında yazıyor. ETH bellek hızı, Cortex çekirdek artırıp denesek de bundan çok farklı sonuçlar çıkmayacak, onu anlatmaya çalışıyorum.

Sıcaklığın üst kısmında yazıyor. ETH bellek hızı, Cortex çekirdek artırıp denesek de bundan çok farklı sonuçlar çıkmayacak, onu anlatmaya çalışıyorum.
O karta giden voltaj değeri. Güç kullanımı değil.

Ethash için 1 ay ve Cortex için bir hafta boyunca ayar bulmaya uğraştım. Uğraşırsanız sonucu görebilirsiniz.

Ethash ile 1100Mhz @810mV çekirdek, 1000MHz HBM2 ve --i 1 --CL 20 --RAS 30 --RCDRD 14 --RCDWR 12 --RC 44 --RP 14 --RRDS 3 --RRDL 6 --RTP 5 --FAW 12 --CWL 8 --WTRS 4 --WTRL 9 --WR 14 --REF 17000 --RFC 249 timing ayarları ile 100W güç kullanımında 52MH/s alıyorum.

Cortex ile 1580MHz @1050mV çekirdek ve 1000MHz HBM2 ile 220W güç kullanımında 2.3 g/s alıyorum. Timing ayarları Cortex'de pek fazla bir etki yapmıyor.

Benzer voltaj değeri olduğu için fazla bir güç tüketim farkı da yok. Eth vrm fazla Cortex çekirdek, aşağı yukarı aynı sayılara denk geliyor. Doğrudur ayar yapsak belki daha da farklı olur. İyi forumlar.

Hocam merhabalar konu dışı olacak ama Cortex kazım için çok uğraştım ama bir türlü yapamadım. Birçok yabancı forumda Cortex kazımı için Min 11Gb Vram gerekli olduğundan bahsediyorlar. Fakat siz Rx590 8Gb ile nasıl kazabildiniz ona şaşırdım. Rtx 2070S ile kazmayı deniyorum yetersiz bellek hatası veriyor. Nvidia'ya özel bi kıllık mı yapıyorlar anlamadım.

@escape2dead RX Vega 64 8GB ile Arch Linux üzerinden kazıyorum. Ekran kartı, 8126MB VRAM'den 7988MB ve sistem RAM'inden 450MB kullanıyor.

Lütfen Cortex için 2miners havuzunu kullanmayın. Bütün ağın %75'i oldular artık.

Son düzenleme:

Bir fikrim yok, açtığımda direkt kazıyor bende.

Cevap için teşekkürler, mantıklı çözüm hocam. Peki windows içinden mi çalıştırıyorsunuz acaba linux'u yani wmvare üzerinden veya flash bellek üzerinden mi çalışıyor linux? Ayrıca neden Arc linux? hafif olduğu için mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…