Bilgisayarı yüksek performans modunda kullanmak zararlı mı?

190483

Kilopat
Bilgisayarım dediğim gibi masaüstü yani pili yok. Ben bu bilgisayarı sürekli "yüksek performans" modunda kullansam herhangi bir zararı olur mu? (PSU'yu fazla tüketmesi, fazla elektrik harcaması da bu bahsettiğim "zarar"lara dahil)

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Zararı olmaz tükettiği elektrik artar, ısı değerleri biraz artar fakat donanımsal ve yazılımsal bir pürüz yoksa bu ısı artışı önemsenmez düzeyde kalır.
Zararı olmaz tükettiği elektrik artar, ısı değerleri biraz artar fakat donanımsal ve yazılımsal bir pürüz yoksa bu ısı artışı önemsenmez düzeyde kalır.
Altta yazan mevcut sisteminse şayet ki öyledir, o sistem hertürlü süper bir şekilde çalışmayı sürdürecektir. Lakin zarar konusuna gelirsek zararı olmaz.
Fazla elektrik tüketmesi olacaktır. Bilgisayar için herhangi bir sorun oluşturmaz.
Bilgisayara herhangi bir zararı olmaz, sadece daha fazla güç tüketimi olabilir.
Laptoplarda da aynısı geçerli mi yani zararı olmamasından bahsediyorum. Batarya ömrü gibi? Çünkü ben bilerek pilde kullanıyorum tam performans almıyorum ki belki daha uzun ömürlü olur diye.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı