Bilgisayarım aşırı yavaşladı.

ConTroller

Hectopat
Daha fazla  
Son zamanlarda bilgisayarım aşırı yavaşladı. Eski bir bilgisayar kullanıyorum uzun bir zamandır. GT630 2GB DDR3 ve Athlon x4 740 var, yeni bilgisayar (RTX 2080 Super ve R7 3700X) almıştım fakat 3080 hakkında bilgi edinince gelir gelmez geri yolladım. :(

Bilgisayarımın yavaşlamasından kastım, en basit işlemler bile resmen 10-20 saniye sürüyor. Bazen Google Chrome açılması yaklaşık 5-10 saniye sürüyor, pencerenin açılması bile. Tamam bu o kadar da şey değil, ya klasörümü açıyorum başta klasörde hiçbirşey olmadığını gösteriyor yazı beliriyor sonra yavaştan geliyor dosyalar, 10-20 saniyede.

Bunun yanı sıra galiba işlemci fanım (emin değilim kasamın içinde bir fan) sanki yerinden çıkacakmış gibi dönüyor bazen, sanki vidaları gevşemiş gibi titriyor, çok ses çıkarıyor ve üstüne üstlük bu kadar da yavaş oluyor.

Oyunlarda FPS düşüşü pek görmedim, fakat FPS dropları daha çok oluyor ve ping çok yüksek oluyor bazen. Gittiğim yerden alıyor eski yerime ışınlıyor felan.

Durum bu. Bir de kasanın üstü çok ısınıyor. Metal kasa ve alt-üst fanları yok, tek egzos fanı var arkada. Sonra işlemci ve ekran kartı fanı, sanırım. Onların da birer birer fanı var zaten.

Nasıl çözebilirim? Kasayı açmam ve temizlemem, üstüne bir de fanı daha sıkı yerleştirmem mi gerekiyor?

Şimdilik bütçeyi pek bu bilgisayara ayırmayacağım. İleride alacağım Razer Nommo Chroma falan var, bir de ileri seviye bir laptop düşündüğüm için olabildiğince çok para biriktiriyorum. Bu bilgisayarın işi bitmiş zaten, sadece tek çözümüm şu an bu olduğu için bunu kullanıyorum. Sorunun HDD olduğuna emin misiniz? Bilgisayarın eskiden çok ısınması ve fanların sanki yerinden çıkıyormuş gibi sesleri var. Eskiden böyle değildi. Eğer sorun HDD ise, zaten bir şey yapmayacağım şu an. Alacağım zaman zaten gayet kaliteli bir SSD'ye sahip laptop alacağım. Bu bilgisayar da kardeşlerimin falan olacak işte.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı