Bilgisayarım kendiliğinden kapanıyor!

Emre Yerlikaya

Hectopat
Arkadaşlar, size birkaç soru soracağım;

1) Bilgisayarımda virüs mü yoksa başka birşey mi var bilmiyorum ama yerel disk "C"de durmadan hafıza azalıyor!? CCleaner ile temizliyorum, KasperSky ile tarama yapıyorum biraz çoğalıyor, daha sonra oyun oynamaya başlıyorum ve oynadıktan sonra veya PC'ye reset attıktan sonra bir bakıyorum yine 1-2 GB birşey yüklenmiş gibi "C"de hafıza doluyor. Nedeni nedir?

2) Crysis 3, Sniper Ghost Warrior 2, GTA4, NBA2K13, FIFA13, vs. vs. gibi büyük oyunları oynarken, belli bir süre sonra (30-45 dk kadar) PC kendiliğinden kapanıyor!? Bunun nedeni nedir?

(Ekran kartım: AMD Mobility Radeon HD 5650 ve son sürüm olan Catalyst 13.4 sürücüsü yüklü
İşletim sistemim: W7 x64

Başka istenilen bilgi olur ise yazabilirim)

Bilgisayarım laptop.. Temizlerim ama açmaya ve yanlış birşey yaparsam diye korkuyorum. 2 Hafta öncesine kadar kapanmıyordu ama şimdi kapanıyor!
PC'yi nasıl daha fazla soğutabilirim?
Çeşitli kaynaklardan el yapımı fan yapmayı buldum. Kendim bir fan altlığı yapsam olur mu?

Kapasitenin azalması genelde uyku dosyası olan hiberfil.sys dosyasının dolması olabilir. PC'yi kapatıp açınca gider. Bir de bu program ile en çok hangi dosyaların yer kapladığını görebilirsin:

TreeSize Free - Quickly Scan Directory Sizes and Find Space Hogs

Kapanma sorunu ise ısınma ile alakalı. Cihazın içini açıp tozları temizlemeden de düzelmez. Hatta termal macunu bile değiştirmen gerekebilir.

@Recep Baltaş ,

Kapatıp açtığımda da düzelmiyor! Dediğin dosya/klasör her neyse! Onu ben nasıl temizleyebilirim?

Tamam tozlarını temizlerim, peki ya termal macununu nasıl değiştireceğim?
(PC markası: Toshibe Satellite L655)

Anladım, sağolasın ^_^ Güzel bir PC temizliği, format ve termal macun ile iş bitecek sanırım?

Rainmeter diye bir arayüz programı var. 2012'de onun skin'leri için bir backup almıştım. Geçtiğimiz bu Aralık ayında pc'ye format attırdığımda, pc'nin backup'ını geri yüklerken rainmeter'ın da backup'ını geri atmışım belgelere.. Tam 73 GB'lık yer kaplıyormuş! Onu sildim, disk "C"nin kapasitesi tam 91 GB oldu. Sistem Geri Yükleme'yi de kapatınca 1,5 GB da oradan geldi; 93 GB oldu şu an.. Ama sanırım hala bir şeyler yer kaplıyor ama bulamıyorum! Önerdiğin program sayesinde gördüm skin backup dosyasının kapladığı alanı.. Ondan sonra da en fazla Crysis 2 14 GB ve Crysis 3 14 GB yer kaplıyor şu an ama onları ancak formatla silerim ^_^

Son düzenleyen: Moderatör:
oyun oynarken oyunlar sürekli veri indirip silerler ondan hafızan azalıyordur, kapanma sorununa gelince bende de oluyordu bilgisayarın fanları alttaysa onu fanlarının hava alabileceği bir yere koy yani tahta bir zemine çünkü bir süre sonra fanlar bozuluyor ve bilgisayar kendiğinden kapanıyor(virüs değildir kaspersky illaki bulurdu)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…