Merhabalar. Yaklaşık 4 sene önce topladığım sistemin PSU'sunu hala kullanıyorum. Furmark testinde %40 kullanım sunuyor aynı ekran kartını yeni nesil PSU'da denediğimizde ise %70 civarı kullanıyor. Ekran kartından mıdır diye gtx 1070 taktık benim sistemime. Bu sefer çok saçmalamaya başladı, pubgde falan sürekli droplar girmeye başladı. Baktık ki ekran kartından değilmiş sonra yeni nesil PSU'yu benim sistemime bağladık kendi ekran kartımla test ettik Furmark değerleri yine aynıydı oyundada çok nadir droplar yaşatıyordu. Sonra yinede bi deneyelim dedik 1070'i taktık sisteme ve fps değerleri gayet iyiydi dropta yaşatmıyordu. Normalde 100 FPS'in altına inmeyen oyunda benim PSU'yu taktıktan sonra 100'ün üstüne çıkmamaya başladı ve benim güç kaynağımda yeni nesil güç kaynağına göre kartı daha az kullanıyordu , e haliyle daha az fps veriyordu. Sorum şu olucak PSU'yu değiştirmelimiyim ? Yoksa sorun RAM veya başka bir bileşenden mi kaynaklıdır sistem özelliklerini aşşağıya yazıcam düşünüyorum da anakart mı zayıf kalıyor diye. Teşekkürler şimdiden.
Sistem Özellikler ;
Ekran Kartı : MSI GTX 1060 GAMING X 6GB
İşlemci : Intel Core İ7-4790
Ram : GSKILL RIPJAWSX 8 GB 1600Mhz ( DDR3 )
Anakart : MSI H81M-P33
Ssd : HYPERX FURY 240 GB SSD