Bilgisayarım sürekli ısınıyor

SEYFİ YUVA

Kilopat
Yer
Antalya
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Bilgisayarda normal zamanda geziyorken bile, internette falan aşırı ısınıyor. Ne yapmam lazım? Bilgisayar laptop speed fanıı falan denedim işe yaramıyor. Fanı temizledim termal macunu değişti. Aşırı ısınıyor ama fan yüksek devirlere çıkmıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Leptop marka ve modelini öğrenebilir miyiz? Isınma, sıradan kullanıcılar için üretilmiş dizüstü sistemlerin ortak problemidir.

Sıradan ve eski bir leptop ise her halükarda 75 dereceye kadar ısınır Sizin bahsettiğiniz sıcaklıklar kaç derece acaba?
Bir görsel ile yük altındaki sıcaklık değerlerini aktarır mısınız? AIDA64 Extreme Edition indirip Algılayıcı kısmının fotoğrafını Sosyal'e yüklerseniz sevinirim.
Downloads | AIDA64

Yenisiniz, görselleri Sosyal'e aşağıdaki rehber sayesinde ekleyebilirsiniz, doğru olanı budur : 'e Resim Ekleme

Fan ve termal macun değiştiği halde de ısınıyorsa
Bütçe ve performans açısından bu laptop fanını öneririm:
Logitech Cooling Pad N200

Aynı sorun benimde başıma geldi ama işlemci normal ısıdayken ekran kartı çok ısınıyordu 106 derece falan oluyordu. Bilgisayarcıya götürdüğümde chipset problemi dendi ve anakartı değiştirmeden çözülmüyormuş. Sende de aynısı olabilir.

Çok büyük ihtimalle anakarta gömülü onboard grafik yonganızda bir sıkıntı vardı, dolayısıyla anakart üzerindeki ilgili parçanın değişmesi gerekiyordu.
Konuyu açan arkadaş soruyu sorup kayıplara karışmasa ona da yardımcı olacağız ancak durum ortada.

Özür dilerim bir kaç gün giremedim. Anakartta herhangi bi sorun yok çipset falan sağlam. Evet ekran kartı onboard bilgisayar da yeni. 2013 model Acer marka aspire E1-531. Fanda da herhangi bir sıkıntı yok bilgisayarda aıda64 programından baktığımda boştayken 80 derece civarında işlemciye anakarta zararı olur diye oyun falan açmıyorum...

O leptopta ısınma problemleri yaşıyor olmanız çok doğal. Soğutucuda bir sıkıntı yoksa ve düzgün monte ediliyorsa, yinede boşta 80 dereceye çıkıyorsa işler yolunda gitmiyor demektir.

Sizden AIDA64 Extreme Edition programının Algılayıcı kısmına gelip bir görüntü almanızı ve sosyal'e yüklemenizi istiyorum.
Bakalım fan falan kaç RPM hızla dönüyor, ne yapıyor.

Onu şu anda yapamam. Bilgisayar bir arkadaşımın çok ısınıyor diye beni çağırmıştı zor bela açtık baktık ama termal macun felan sağlamdı. Zor açıldığından biz değiştirdik fanını temizledik Ama sorun hala devam etmekte...

Ne yapmam lazımdı açıklar mısınız?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…