Çözüldü Bilgisayarıma nasıl format atarım?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

dr1.6

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci/ Müzisyen
Herkese merhaba. Bilgisayarıma ilk kez format atacağım o yüzden nasıl yapacağım hiç bilmiyorum. YouTube'da birkaç video izledim fakat aklımda birkaç soru var yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Öncelikle herkes laptopa format atmış. YouTube'da benim bilgisayarım masaüstü herhangi bir fark var mı aralarında? Klavye ve mouse dışındaki USB takılı olan şeyleri çıkarmam gerekiyor sanırım öyle bir şey hatırlıyorum. Bir sorum da videoda yorumlarda bir yerde flash belleği çıkarman gerekiyor yazmışlar o bölümü anlayamadım tam olarak.

Bende 500 GB'lik 1 tane M.2 SSD var. Ben o bölümde yalnızca 1 tane mi yer ayıracağım? Sorularım bu kadar yardımcı olabilirseniz çok sevinirim ya da daha iyi bir video anlatımı atarsanız da olabilir teşekkürler 🙂

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Format atarken aygıtları cikarmana gerek yok. Hiçbir yerde flash belleği cikarman gerekmez. Kurulum biter, masaüstü gelir o zaman çıkarırsın. Format için masaüstü ya da laptop olmasının önemi yok, aynı şekilde atılır. Son olarak, tek diskin varsa 1 tane yer ayıracaksin normal olarak. Diski bolmene gerek yok.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Bilgisayarın Windows 10 ise PC içinden format atılabiliyor. Sorduğun sorulardan birini cevaplayayım: Hiçbir klavye mouse kulaklık çıkarmana gerek yok. Öbür türlü format atamazsın nasıl kontrol edeceksinki? Masaüstü ya da laptop fark etmez güncel Windows 10 ise her türlü ikisi de aynıdır.

Format atarken aygıtları cikarmana gerek yok. Hiçbir yerde flash belleği cikarman gerekmez. Kurulum biter, masaüstü gelir o zaman çıkarırsın. Format için masaüstü ya da laptop olmasının önemi yok, aynı şekilde atılır. Son olarak, tek diskin varsa 1 tane yer ayıracaksin normal olarak. Diski bolmene gerek yok.

Çözüm
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı