Bilgisayarıma Nesquikli süt döküldü

Oksitlenme gibi sorunlar olmaması için teknik servise götürmeniz en sağlıklısı olacaktır.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kurusa bile korozyondan sıkıntı olabilir. İçindeki bileşenler elektronik elemanlara bulaşınca sıkıntı çıkarıyor.

Sıvı teması olan bir cihaza yapılacak en kötü şey onu fön makinesı ile kurutmaktır, fön makinesı ile kuruttuğunuz an özellikle çiplerin altına yani lehimlerin arasına giren sıvı hızlı bir şekilde buharlaşamaz, ek olarak cihaz içinde oluşan buharlaşmada hızlı bir şekilde tahliye edilemediği için oksitlenmeye sebep olur. Bu tarz durumlarda eğer ki kendiniz bu işlerden anlıyorsanız cihazı söküp izopropil alkol ile temizlersiniz, eğer ki anlamıyorsanız kurutmaya uğraşmadan doğruca bir tamirciye götürürsünüz. Zira yüzeyi sıvı ile kaplı bir bileşen kurutulmaya çalışılmışına göre daha geç korozyona başlar.

Bilgisayarı yan çevirdim yazıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kurutma makinesiyle böyle durumlarda elektronik cihaza müdahele edilmez. Hele ki makinede farkında olmadan sıcak hava basarsanız statik elektriklenmeyle cihaza zarar verirsiniz iç bileşenler aniden ısınır ve zarar görebilir.

Laptopsa geçmiş olsun hocam her şeyi değişecek o bilgisayarın bir de fön makinesiyle hava üflemişsiniz.

Konuyu panikle seçmedim ne oldu bilmiyorum kusura bakmayın.

Ben maden suyu dökmüştüm sonra fön makinesiyle kurutmuştum bir sıkıntı çıkmamıştı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…