Merhaba, geçtiğimiz gün bilgisayarıma bir trojan girdi. Arkadaşım bana bir dosya göndermişti, arkadaşımda ücretli lisans ESET İnternet Security bende ise ücretli lisans Kaspersky İnternet Security var. İkimiz de o dosyaya tarama yaptığımızda temiz çıkmıştı. Ben de dosyayı açtım ve açtığımdan birkaç saniye sonra aşağıdaki bildirim geldi.
Eki Görüntüle 606544
Hızlı davranarak "bilgisayarı temizle ve yeniden başlat" a bastım. Trojan, görev yöneticisi ve dosya gezginini açmamı engellediği için görevi sonlandıramadım.
Eki Görüntüle 606545
Daha sonra hata ve Kaspersky'ın dışındaki her şey kapanmıştı (arka taraf simsiyahtı);
Eki Görüntüle 606567
Ardından Kaspersky trojani sildi, bilgisayar yeniden başladı. Kaspersky'ın hasar giderme sihirbazı çalıştı, evet bazı sorunları düzeltti ama çözemediği bir sorun vardı. Örneğin aygıt yöneticisi, aygıt yöneticisini her gün birçok kez kullanıyorum. Açmak istediğim zaman.
Eki Görüntüle 606565
Şeklinde bir hata alıyorum.
UAC (kullanıcı hesabı denetimi) yi hiçbir zaman uyarma ayarına çekip denediğim zaman da hata aynı şekilde devam ediyor.
Eki Görüntüle 606579
"Görev yöneticisi > dosya > yeni görev çalıştır" ile aygıt yöneticisi ve bu hatayı veren yerlere gi biliyorum ama bunu her zaman yapmak istemiyorum eskisi gibi olmasını istiyorum
. Sabah uyandığımdan beri araştırıyorum çözümünü hiçbirisi de çözüm olmadı.
-- O an screenshot alamıyordum o yüzden telefonumla fotoğrafını çektim. Zorlarsam kusura bakmayın. Yardımlarınızı bekliyorum