Bilgisayarıma virüs bulaştı

Daha fazla  
Bugün PC'de virüs taraması yaptıktan sonra sistem 1 tehdit algıladı diye uyarı geldi. Dosyanın ismine baktım ve trojan isimli bir dosya gördüm dosyayı bilgisayardan temizledim ve daha sonra tekrar tarama yaptım bu sefer bir sorun çıkmadı ama içim rahat etmedi virüsün bilgisayardan tamamen temizlendiğine nasıl emin olabilirim?

Malwarebytes ve Kaspersky ile tam tarama yap için sinmezse format at ama her virüste de format atılmaz.

Aynı dakika içinde 40+ küsür virüs uyarısı aldım.
Sorun yok, aynen kullanmaya devam ediyorum.
Ama burada bir püf nokta var.
Defender 40+ uyarı vermiş olsa da ben ne yüklediğimi ve virüs içermediklerini biliyordum.
Yoksa ben de takıntılıyımdır ve ciddi bir virüs durumunda dayanamam format atarım.

Mesajın amacı : Her virüs uyarısında virüs var sanmayın. Microsoft'un prensiplerine aykırı programlar virüs olarak algılanır.

Örn KasperSky Microsoft SharePoint'in sitesini virüs olarsk gösterebiliyor, AV programları kusursuz değildir.

Hangi program ile temizledin?

Microsoft Defender ile artı bir sorun daha var Wi-Fi ağımız 2-3 gündür kapalı modemi de hacklemiş olma ihtimalleri var gibi duruyor. Modem arayüzünden Mac filitrelemesi kontrolü yapıyorum ama benden başka bağlı cihaz gözükmüyor. Bunu nasıl hâlledebilirim?

O kadar detaylı bilmiyorum. Kusura bakmayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…