Bilgisayarıma virüs bulaştı

haqqusd

Yoctopat
Daha fazla  
Merhaba, geçen gün bir siteden oyun indirdim RAR dosyasında geldi dosyanın içindeki uygulamayı çalıştırdığımda CMD açılıp kapandı, bilgisayarıma virüs bulaştığını anladım internet bağlantısını kesip Malwarebytes ve Kaspersky indirip tarama yaptım. Malwarebytes taramasında 5 tane zararlı dosya olduğunu söyledi, karantinaya alıp sildim ama hala için rahat etmiyor. PC ara sıra donuyor mouse imleci bazen sapıtıyor ve o siteyi VirusTotal'de arattığımda biri "bu uygulama virüs indirmeyin" diye yorum yazmış hala tedirginim, daha ne yapmalıyım?

Sürekli format atmak çözüm değil ama dosyaları silemiyorsunuz anladığım kadarıyla ve PC de donuyor söylediğinize göre güzel bir format atarsanız tertemiz olacağını düşünüyorum fotoğraf ile belirtme şansınız var mıydı?

Merhaba, geçen gün bir siteden oyun indirdim RAR dosyasında geldi dosyanın içindeki uygulamayı çalıştırdığımda CMD açılıp kapandı, bilgisayarıma virüs bulaştığını anladım internet bağlantısını kesip Malwarebytes ve Kaspersky indirip tarama yaptım. Malwarebytes taramasında 5 tane zararlı dosya olduğunu söyledi, karantinaya alıp sildim ama hala için rahat etmiyor. PC ara sıra donuyor mouse imleci bazen sapıtıyor ve o siteyi VirusTotal'de arattığımda biri "bu uygulama virüs indirmeyin" diye yorum yazmış hala tedirginim, daha ne yapmalıyım?
Crack oyun indirirseniz bunlar normaldir, format atın ve düzelmesi için dua edin, biraz seri olun çünkü virüs sağlam ise depolamanıza ve oradan da anakartınıza girebilir, oradan da wifiye girerek tüm eve sızabilir, depolamanızı değiştirebilirseniz değiştirin, çok abartma diyenler olacaktır fakat içim rahat etsin diyorsanız tek yolu bu.

Crackli bir oyun yüklemesi yaparken CMD ekranı çıkması bazı kurulumlarda olabiliyor, her CMD ekranı açıldığında virüs yemişsiniz anlamına gelmez. Ek olarak crackli oyunların hemen hemen hepsini virüstotal veya antivirüs uygulamaları virüs olarak algılıyor zaten. Belki tehlikeli bir virüs yememişsinizdir false positivdir. Ama dediğiniz gibi bilgisayarda anormallikler oluyorsa sıkıntıda olabilir, ben iyi tarafından bakıyorum sadece.İndirdiğiniz uygulamanın virüstotal sonuçlarını paylaşın. Çözüme ulaşana kadarda bilgisayarda şifre ile işlem yapmayın, hesaplara girmek vesaire gibi. Direk emin olmak istiyorsanızda hiç uğraşmayın format atın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı