Eviniz de bir internetin dağıtıldığı server rolünde PC olmadığını varsayarak bunu tamamen programsız tam istediğiniz şekilde yapmak biraz zor.
Google Play Store'da wolon diye bir uygulama var. Bu uygulamayı telefonunuza kurarak modeminizin WAN IP'sini yazarak otomatik uyandırabilirsiniz. (Nedense sırf bu konuya cevap vermek için üye oldum. Link vermek forum kurallarına aykırı mı bilmiyorum ondan link olarak direk paylaşmadım.) ihtiyacınız olan şeyler:
1- Wakeonlan destekli bir ağ bağdaştırıcı (son 10 sene içindeki hemen hemen her ağ kartında artık standart olan bir özellik muhtemelen sizde de vardır.)
2-Wakeonlan desttekli bir modem.(Çok çok eski bir modem kullanmıyorsanız yine olduğunu varsayıyorum.)
Aksi takdir de asomed in de söylediği gibi görev zamanlayıcısından kapatma yerine uyku da hazır beklet olarak seçmeniz gerekmekte.
Modemler WakeOnLan olduğu gibi WakeonWan özelliğine de sahip oluyor. Güncel çoğu modem de 2 protokol de beraber çalışabiliyor. Söylediğim program da en son kullandığım da hedef sistemin wan ip sini yazıp bunu zamanlanmış görev mantığıyla hergün otomatik yapacak şeklilde ayarlanabiliyordu. yazılım falan yok mu diye sorduğu için bu şekilde bir alternatif önerdim sadece.Hocam wakeonlan için birincisi modeme kablo ile bağlanmalı Wi-Fi bağlantısı olmuyor ayrıca anladığım kadarı ile arkadaş uzaktan komut değil de zamanlanmış görev yani şu saatte açılıp şu saatte kapansın gibi senin dediğin aslında sabit masaüstü PC ya da notebook için daha çok uzak masaüstü bağlantıları için ideal diye düşünüyorum.
Hocam W spamı ne için ?wwwwwwwwwww
Modemler WakeOnLan olduğu gibi WakeonWan özelliğine de sahip oluyor. Güncel çoğu modem de 2 protokol de beraber çalışabiliyor. Söylediğim program da en son kullandığım da hedef sistemin wan ip sini yazıp bunu zamanlanmış görev mantığıyla hergün otomatik yapacak şeklilde ayarlanabiliyordu. yazılım falan yok mu diye sorduğu için bu şekilde bir alternatif önerdim sadece.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.