Bilgisayarima zamanlayıcı kurmak istiyorum

AnDyLoW

Hectopat
Bilgisayarimi sabah 10'da açmak akşam 10'da kapatmak istiyorum, bu mümkün müdür?

Son düzenleyen: Moderatör:
Görev Zamanlayıcısı ile kapatma olayını halledebilirsiniz.
Ancak iş açmaya geldiği zaman dışarıdan bir müdahaleye ihtiyacınız olacak. Bazı anakartlarda Network üzerinden açılma özelliği oluyor. Eğer yoksa ya power_sw pinini GND'ye bağlayan bir role ya da fiziksel olarak güç tuşuna servo motor vs ile basacak bir düzenek kurmanız gerekiyor.

Zamanlayicidan kapatma değil de uyku ya da hazırda bekleme olarak ayarlarsan belirledigin zamanda tekrar açılış yaptirabilirsin.

Eviniz de bir internetin dağıtıldığı server rolünde PC olmadığını varsayarak bunu tamamen programsız tam istediğiniz şekilde yapmak biraz zor.

Google play store da Wolon diye bir uygulama var. Bu uygulamayı telefonunuza kurarak modeminizin WAN ip sini yazarak otomatik uyandırabilirsiniz. (nedense sırf bu konuya cevap vermek için üye oldum. link vermek forum kurallarına aykırı mı bilmiyorum ondan link olarak direk paylaşmadım.) İhtiyacınız olan şeyler:
1- WakeOnLan destekli bir ağ bağdaştırıcı (son 10 sene içindeki hemen hemen her ağ kartında artık standart olan bir özellik muhtemelen sizde de vardır.)
2-WakeOnLan desttekli bir modem.(Çok çok eski bir modem kullanmıyorsanız yine olduğunu varsayıyorum.)

Aksi takdir de Asomed in de söylediği gibi görev zamanlayıcısından kapatma yerine uyku da hazır beklet olarak seçmeniz gerekmekte.

Hocam wakeonlan için birincisi modeme kablo ile bağlanmalı Wi-Fi bağlantısı olmuyor ayrıca anladığım kadarı ile arkadaş uzaktan komut değil de zamanlanmış görev yani şu saatte açılıp şu saatte kapansın gibi senin dediğin aslında sabit masaüstü PC ya da notebook için daha çok uzak masaüstü bağlantıları için ideal diye düşünüyorum.

wwwwwwwwwww
Modemler WakeOnLan olduğu gibi WakeonWan özelliğine de sahip oluyor. Güncel çoğu modem de 2 protokol de beraber çalışabiliyor. Söylediğim program da en son kullandığım da hedef sistemin wan ip sini yazıp bunu zamanlanmış görev mantığıyla hergün otomatik yapacak şeklilde ayarlanabiliyordu. yazılım falan yok mu diye sorduğu için bu şekilde bir alternatif önerdim sadece.

Hocam W spamı ne için ?

Bir çok anakartta açılma saati ayarlanabiliyor. Bios ayarlarınızı kontrol edin orada kesin vardır. kapanması için windows'dan task scheduler ile ayarlama yapabilirsiniz.

Anakartta zamanlayıcı yoksa wakeonlan siteleri var siteye ip bilgilerinizi giriyorsunuz ve modemde port ayarlarını yapıyorsunuz. Sonrasında site belirlediğiniz saatte paket gönderiyor ve bilgisayarın açılmasını sağlıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…