Bilgisayarımdan çok ses geliyor

Dwelf

Hectopat
Katılım
2 Ağustos 2020
Mesajlar
327
Yer
Grozny
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhabalar. Dün bilgisayarımdan fazla ses gelmeye başladı. Sorunun HDD ile alakalı olabileceğini düşünüyordum ama yaptığım testlerde HDD'nin pek sorunu olmadığını anladım. Yine de sonuçları size atmak iyi olur:

a2db5d38-601e-4115-ba11-cc68c4020cc6.jpg


4f39db20-c6c2-41a6-88de-cc09f6cf9487.jpg


Sorum şu, ses fandan mı geliyor yoksa HDD'den mi?
Bilgisayardan gelen ses:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Hocam detaylı bir bilgisayar temizliği yapmadan bu ses sorununu aşabileceğinizi pek sanmıyorum. Bilgisayarınızın işlemcisine yüklendikçe işlemci daha çok ısınıyor ve bu da fanın daha çok çalışması anlamına geliyor. Fakat sesten anladığım kadarıyla fanınız bir şekilde bir şey ile ya temas ediyor ya da çok fazla tozdan dolayı hareketi kısıtlanıyor. Ses sorununuz da bundan kaynaklı :D.
 
Fanlardan geldiği kesin. Şimdiye kadar niye kesin bir çözüm verilmedi anlamadım. Bilgisayarın genel bir temizliğe ihtiyacı var. Büyük ihtimalle güç kaynağı içindeki fan yapıyordur. Makine yağı ile yağladığınızda sorun çözülecektir.
 
Gelen yorumlardan anladığım temizlikle alakalı olduğu. Eğer bilgisayarın içini açabilirsem temizlerim. Yorumlarınız için teşekkür ederim.
Hocam yukarıda attığınız sıcaklık değerleri PC boştayken mi oyun açıkken mi?
Fark etmiyor hocam, bir süre sonra veya açtığım zaman yapıyor. Zamanı pek belli değil.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı