Çözüldü Bilgisayarımdan ses gelmiyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Berat Keskin

Hectopat
Bilgisayarıma format attım daha sonra sürücüleri güncelledim fakat ses sürücüsü olarak ekran kartınının sücüsünü aldı galiba. HDMI dönüştürücü kullanıyorum fakat monitörümün ses çıkışı yok. Realtek sürücüsünü yükledim fakat o da bilgisayara kuruluyor ondan sonra hiçbir işlevi yok. Nasıl yapacağım hakkında hiçbir fikrim yok.

Çözüm
Merhaba. 32/64 Bit işletim sisteminize uygun olan Realtek ses Driver'ını seçerek öyle yükleyin, aygıt yöneticisindeki yüklenme sorunu (kırmızı çarpı işareti) bu yüzden olabilir. Bir de eski (bozuk) Driver'ları kalıntısız olarak denetim Masası/Program kaldır'dan silip yeni Driver'ı mutlaka öyle yükleyin. Driver başarılı yüklenmşse aygıt yöneticisinde kırmızı çarpı işareti olmaz ve araç çubuğundan hoparlör ikonu mutlaka görünür. Kolay gelsin.

Uygun olanı zaten ankartın kendi sitesinde olmaz mı ben oradan indirdim fakat içinden farklı farklı dosyalar çıktı bir de Realtek'i kursam bile ses sürücülerinde gözükmüyor.
Sorun çözüldü tamamen kendim indirp hallettim bu Driver programlarının bir işe yaradığı yok ve Realtek'de nasıl bir ses sürücüsü ise inatla bilgisayarda gözükmüyor bu güne kadar buna benzer sorunlarım olmuştu her zaman çözümü VIA HD Audio'da buldum yardımcı olan herkese teşekkürler. Konu kapatılabilir.
Bilgisayarıma format attım daha sonra sürücüleri güncelledim fakat ses sürücüsü olarak ekran kartınının sücüsünü aldı galiba. HDMI dönüştürücü kullanıyorum fakat monitörümün ses çıkışı yok. Realtek sürücüsünü yükledim fakat o da bilgisayara kuruluyor ondan sonra hiçbir işlevi yok. Nasıl yapacağım hakkında hiçbir fikrim yok.

Aygıt yöneticisi>ses aygıtları bölümünden mevcut ses kartının markasını modelini öğrenip ona uygun sürücü yüklersen sorunun çözülebilir. Ses aygıtları bölümünden ses kartınının fotoğrafını çekip atarsan elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. (Ses kartının özelliklerini DxDiag arayüzünden de ses bölümünden öğrenebilirsin.)

Aygıt yöneticisi>ses aygıtları bölümünden mevcut ses kartının markasını modelini öğrenip ona uygun sürücü yüklersen sorunun çözülebilir. Ses aygıtları bölümünden ses kartınının fotoğrafını çekip atarsan elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. (Ses kartının özelliklerini DxDiag arayüzünden de ses bölümünden öğrenebilirsin.)

Anakartımın sitesinden indirdim bir tane o da Realtek'di fakat içinden binbir türlü soyya çıktı şu anda NVIDIA olan sürücüleri kaldırdım ses işaretinin üzerinde kırmızı çarpı var.

Merhaba. 32/64 bit işletim sisteminize uygun olan Realtek ses driver'ını ona göre seçerek yükleyin, aygıt yöneticisindeki yüklenme sorunu (kırmızı çarpı işareti) bu yüzden olabilir. Bir de eski (bozuk) driver'ları kalıntısız olarak Denetim Masası/Program Kaldır'dan silip yeni driver'ı mutlaka öyle yükleyin. Ses driver'ı eğer başarılı olarak yüklenmşse aygıt yöneticisinde bu driver'ın önünde kırmızı çarpı işareti bulunmaz ve araç çubuğundan hoparlör ikonu olarak gözle mutlaka görülür.

Ses driver'ını çok başarıyla kurduğunuzda, aslında HDMI arayüzüyle monitörden ses gelmesinden sorumlu olan HDMI arayüzü içindeki ses yazılımı da bu yazılımla birlikte kurmuş olursunuz, ama asıl ses driver'ında bir sıkıntı bulunduğunda HDMI'yla monitördeki sesi bu yüzden kullanamamış olabilirsiniz. Kolay gelsin.

Son düzenleme:
Merhaba. 32/64 Bit işletim sisteminize uygun olan Realtek ses Driver'ını seçerek öyle yükleyin, aygıt yöneticisindeki yüklenme sorunu (kırmızı çarpı işareti) bu yüzden olabilir. Bir de eski (bozuk) Driver'ları kalıntısız olarak denetim Masası/Program kaldır'dan silip yeni Driver'ı mutlaka öyle yükleyin. Driver başarılı yüklenmşse aygıt yöneticisinde kırmızı çarpı işareti olmaz ve araç çubuğundan hoparlör ikonu mutlaka görünür. Kolay gelsin.

Uygun olanı zaten ankartın kendi sitesinde olmaz mı ben oradan indirdim fakat içinden farklı farklı dosyalar çıktı bir de Realtek'i kursam bile ses sürücülerinde gözükmüyor.
Sorun çözüldü tamamen kendim indirp hallettim bu Driver programlarının bir işe yaradığı yok ve Realtek'de nasıl bir ses sürücüsü ise inatla bilgisayarda gözükmüyor bu güne kadar buna benzer sorunlarım olmuştu her zaman çözümü VIA HD Audio'da buldum yardımcı olan herkese teşekkürler. Konu kapatılabilir.

Son düzenleme:
Çözüm
32/64 bit driver'ı farklı olanları varsa işletim sisteminiz örneğin 64 bitlikse ise o driver'ı seçerek kurmalısınız. Ses driver'ını çok başarıyla kurduğunuzda, aslında HDMI arayüzüyle monitörden ses gelmesinden sorumlu olan HDMI arayüzü içindeki ses yazılımı da bu yazılımla birlikte kurmuş olursunuz, ama asıl ses driver'ında bir sıkıntı bulunduğunda HDMI'yla monitördeki sesi bu yüzden kullanamamış olabilirsiniz. Kolay gelsin.

Anakartımın sitesinden indirdim bir tane o da Realtek'di fakat içinden binbir türlü soyya çıktı şu anda NVIDIA olan sürücüleri kaldırdım ses işaretinin üzerinde kırmızı çarpı var.

Aygıt yöneticisinden ses aygıtları kısmının fotosunu atabilme imkanın var mı acaba? Sanırım o şekilde daha iyi yardımcı olabilirim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı