Bilgisayarımı GeT Üzerinden Satmalı Mıyım?

Spawrain

Megapat
Daha fazla  
Merhaba, yeni bir sistem almayı düşünüyorum bütçem yeni sistem için yeterli düzeyde değil. Bu yüzden sistemimi internet üzerinden satmaya karar verdim. Birçok kişi GeT yöntemiyle satabileceğimi söyledi satıcı olarak GeT sistemine güvenmiyorum. Alıcı sağlam parçayı alıp bozuk parça koyup gönderebilir. Tabii başka sorunlarla da karşılaşabilirim daha önce ikinci el alışverişi yapmadım. Sizce bilgisayar parçalarımı satmalı mıyım, yoksa satmamalı mıyım?

Çözüm
GET mi asla bulaşmayın. Arkadaşların da belirttiği gibi tamamen alıcı odaklı bir sistem. Satıcıya zerre kadar yararı yok.

GET ile ürün sattım. Son dakika para onayını durdurdu alıcı sonra 3-4 gün daha bekledim. Tabi bu esnada, sattığın ürün bozuk,ekran kartı slotu çalışmıyor, RAM slotlarının biri arızalı vb gibi ithamlarda bulundu. Kart sağlam deyince bir ton küfür etti klavye delikanlısı yani. Ama ne hikmetse ürün kendine ulaştığı gibi farklı bir üyelik ile benden aldığı kartı daha pahalıya ilana koydu. Ben de para bekliyorum...

İyisi mi hiç bulaşmayın derim.
Evde durup ne yapacaksın ki? Mecbur satacaksın. GeT veya sanalpazar.com üzerinden satabilirsin. sanalpazar.com biraz daha az komisyon kesiyor GeT'e göre. Mümkünse aynı şehirden kişiye satmaya çalış. Gerekirse gelsin evde denesin test yapacaksa yapsın. Sonra alıp götürsün. Bu sayede itiraza da yer kalmaz.

GeT ile sakın satma, saçma sapan bir sistem.Senden alıp direkt alıcının evine gidiyor ürün, değiştirmek isterse 3 gün içinde geri kargoluyor. Bozabilir, kırabilir, parça değiştirebilir. İlk Sahibinden'e gidip orda kontrol edilip sonra alıcıya gitse tamam diyeceğim iade sürecinde alıcının bir zarar verip vermediği anlaşılır ama öyle bir sistemleri yok.

İlk Sahibinden'e gidip orda kontrol edilip sonra alıcıya gitse tamam diyeceğim
Haklısın. Keşke öyle bir sistem olsa ama maalesef o kadar büyük ölçekli bir organizasyon kurmak çok zor.

Teşekkür ederim. GeT sistemi araştırdığım kadar kötüymüş. Havale veya elden satış yapmak mantıklı olacak sanırım.

GET biraz sıkıntılı; parça değiştirip iade etse ispatlayamazsan kaptırdığınla kalırsın. Elden teslim daha güvenli.

Teşekkür ederim. GeT sistemi araştırdığım kadar kötüymüş. Havale veya elden satış yapmak mantıklı olacak sanırım.
Aslında sistem kötü değil ama açıkları fazla. Burası Türkiye ne olacağı belli olmaz Elden ve aynı şehirden kişilere deneterek sat bence hiç başın ağrımaz.

GET mi asla bulaşmayın. Arkadaşların da belirttiği gibi tamamen alıcı odaklı bir sistem. Satıcıya zerre kadar yararı yok.

GET ile ürün sattım. Son dakika para onayını durdurdu alıcı sonra 3-4 gün daha bekledim. Tabi bu esnada, sattığın ürün bozuk,ekran kartı slotu çalışmıyor, RAM slotlarının biri arızalı vb gibi ithamlarda bulundu. Kart sağlam deyince bir ton küfür etti klavye delikanlısı yani. Ama ne hikmetse ürün kendine ulaştığı gibi farklı bir üyelik ile benden aldığı kartı daha pahalıya ilana koydu. Ben de para bekliyorum...

İyisi mi hiç bulaşmayın derim.

Çözüm
Asla denemeyin hocam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…