Bilgisayarımın hızını nasıl test ederim?

381258

Hectopat
Daha fazla  
Bilgisayarımın hızını nasıl test ederim? Sanki kasıyormuş gibi hissediyorum son zamanlarda bir şey yazıyorum arada bir mesajım 1 saniye donuyor sonra yazmaya devam ediyor. Psikolojik mi yoksa cidden kasıyor mu öğrenmek istiyorum. Nasıl test ederim hızı mı?

Sistem: R5 3600, GTX 1650 Super 8 GB RAM.

SSD'nin veya HDD'nin hızlarında bir sorun olabilir.

HDD için: CrystalDiskMark programını indirebilirsiniz.
SSD için: AS SSD Benchmark programını indirebilirsiniz.

3DMark, PCMark 10, 7Zip benchmark'larini dene. Sonra benzer sistemlerin puanlariyla karsilastir. Biraz uzun ama faydali surec olacaktir.

SSD için: As SSD benchmark programını indirebilirsiniz.

SSD kontrol ettim sonuç değerler de sıkıntı yok. Bilgisayarımın kastığımı hissetmem sadece yazarken oluyor. Yani normal şu an ama yazarken mesela çok hızlı yazınca birden donuyor hem Discord hem Google. Mesela tarayıcıyı kapatırken 1 saniye de kapatıyor. Kasıyormuş gibi. Bunlar normal mi?

O internet hız testi.

3DMark, pcmark 10, 7ZIP benchmark'larini dene. Sonra benzer sistemlerin puanlariyla karsilastir. Biraz uzun ama faydali surec olacaktir.

SSD için: As SSD benchmark programını indirebilirsiniz.

Ekran Alıntısı.PNG

Windows'umun kurulu olduğu diskin hızı bu. Nasıl iyi mi? Pek bir bilgim yok bu konularla ilgili. @285004

Fena değil. Aman amanlık bir şey yok. Sorun yok yani.

Yani Discord'da ve Google Chrome'de hızlı yazmaya çalıştığımda donması, tarayıcının kasarmış gibi kapanmaları normal mi? Belki de bana psikolojik olarak geliyordur. Şu an bilgisayarımın hızında bir sıkıntı yok değil mi? Olması gereken yani.

Yani Discord'da ve Google Chrome'de hızlı yazmaya çalıştığımda donması, tarayıcının kasarmış gibi kapanmaları normal mi? Belki de bana psikolojik olarak geliyordur. Şu an bilgisayarımın hızında bir sıkıntı yok değil mi? Olması gereken yani.

O biraz RAM ile alakalı. Ne kadar sürede açılıyor?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı