Ben dün PC'yi temizledim ama ıslak bir şey ile degil normal el ile falan yani her zaman ki rutinim sabah actıgimda calısmıyordu işlemci calısıyor gibi gozukuyor cunku calıstıgı süre boyunca fana ısı veriyor ekran kart sıkınti degil anakarta taktım ama yine calışmadı. RAM'leri temizledim, BIOS pilini cıkardım internette ne gördüysem yaptim ama hâla acılmıyor koronayım odamdan cıkıp gotüremiyorum.
Hocam fanlar çalışıyor ekrana görüntü gelmiyor ise RAM kaynaklı bir sorundur RAM'leriniz büyük ihtimalle farklı MHz hızlarda çalışıyor bunun çözümü 2 ramide çıkartıp tek tek takarak denemeniz tek RAM ile açılınca BIOS'dan RAM hızını en düşük olan RAM hızına göre ayarlayın.
Hocam fanlar çalışıyor ekrana görüntü gelmiyor ise RAM kaynaklı bir sorundur RAM'leriniz büyük ihtimalle farklı MHz hızlarda çalışıyor bunun çözümü 2 ramide çıkartıp tek tek takarak denemeniz tek RAM ile açılınca BIOS'dan RAM hızını en düşük olan RAM hızına göre ayarlayın.
MHz değerleri aynı RAM'ların silgi ile toksitlenme varsa diye temizledim tek tek denedim hatta kasa da bir sîkıntı vardır belki diye uzay sistem olarak bile denedim olmadı ama yine deneyecegim sağ olun belki bir şeyi gözümden kacırmısımdır.
Hocam denemişsindir belki ama kasadaki bütün kabloları çıkartıp PSU düğmesi açık olarak güç düğmesine basın statik elektiriği atın, anakartın garantisi var ise göstermekte fayda var.
Hocam 20+4pin anakart kablosunu takıp deniyorsunuz değil mi hocam resimde takmamışsınız da yeni fark ettim birde kabloların tam oturduğundan emin olun monitör kablolarınıda kontrol edin hocam.
Hocam denemişsindir belki ama kasadaki bütün kabloları çıkartıp PSU düğmesi açık olarak güç düğmesine basın statik elektiriği atın, anakartın garantisi var ise göstermekte fayda var.
Hocam 20+4pin anakart kablosunu takıp deniyorsunuz değil mi hocam resimde takmamışsınız da yeni fark ettim bir de kabloların tam oturduğundan emin olun monitör kablolarınıda kontrol edin hocam.
Reis onlari anakarti çıkaracağım diye cıkarmıştı tüm kablolar takılı bir senin dedigin yöntemi deniyeyim ama büyük ihtimal sıkıntı anakartta koronam bitsin bir gidip gösterecegim.
Hocam bende bir anakarta baglı nmwe SSD bir SATA SSD bir de normal HDD var nasıl yapayım yani nasıl denemeliyim.
Anakartın her yerini inceledim gorünen hiçbir şey bulamadım.