Bilgisayarın 1 Dakikalığına Donma Sorunu

altobellih5

Megapat
Bilgisayarımda uzun zamandır bu sorunu yaşıyorum. Genellikle bilgisayar yük altındayken oluyor fakat bilgisayar ilk açıldığı zaman da olabiliyor. Mesela oyun oynarken aniden ekrandaki görüntü, fare, klavye, ses dahil her şey donuyor, yaklaşık bir dakika sonra da geri geliyor. Bilgisayarı her kullanışımda 1 ya da 2 kez oluyor. Aslında uzun zamandır yaşıyorum fakat çok nadir ortaya çıktığından ötürü pek çözüm yolu aramadım. Fakat son zamanlarda bilgisayarda bir yavaşlama(genellikle bilgisayarı yoran oyunları kapattıktan sonraki 30 saniye/1 dakika) ve performans düşüklüğü hissedince sorunu aramaya koyuldum.

Donanımların ısılarını kontrol ediyorum hiçbirinde bir sorun yok. Ekran kartı sessiz özelliğinde 40 derecede işlemci de 25 derecede. Yük altında ekran kartı en fazla 60 oluyor işlemci de 50.
  • Bilgisayarı yaklaşık 5 sene önce aldım düzenli temizliğini, bakımını yapıyorum.
  • Windows lisanslı ve güncel.
  • Sürücüler güncel.
  • BIOS güncel.
  • Görev yöneticisinde aşırı kullanımı olan bir uygulama yok.
  • Bilgisayarda korsan bir uygulama/oyun/program yok, virüs taramalarında sorun gözükmüyor.
HD Tune sonuçları;

Sistemim;
İşletim sistemi: Windows 10 Home Single Language
MB: MSI 970A-G43 DDR3 1866MHz
CPU: AMD Fx-6300 3.50 GHz
GPU: MSI GeForce GTX1050 Ti Gaming X
HDD: Toshiba 500 GB 7200 RPM 32MB SATA3 ve Toshiba 1 TB 7200 RPM 32MB SATA3
RAM: Volar OEM 2x4 GB 1600 MHz

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…