Bilgisayarın 1 kez fişten çekerek kapanması sorun olabilir mi?

EVANESCENCE

Centipat
Daha fazla  
Meslek
Sabahtan akşama kadar Metal ve rock dinlemek
Arkadaşlar merhaba, bugün bilgisayarı kilitleyip gitmiştim. Bilgisayara karışmadığım için bir süre sonra monitör kapanmış, annem de bilgisayar kapalı sanıp fişi çekmiş. Şu an ilgili bilgisayar ile yazıyorum. Yani bilgisayar açılıyor ancak SSD sıcaklığı 55-60 dereceleri çıkmış durup durmadık yere, ve bir türlü inmiyor. Ancak sağlık yüzdesi hâlâ aynı. Acaba bir sorun oluşur mu? Bilgisayarı fişten çekerek kapatmak alışkanlığımız değildir, yani normalde böyle bir şey yapmayız. Ancak 1 kere bile yapmadan önemli, kalıcı sorunlar oluşur mu?

PC boştaysa sıkıntı olmaz.

PSU iyiyse bir şey olmaz bir kerelikten.

PC boştaysa sıkıntı olmaz.
Boşta değildi ancak çok da yük altında değildi. Metin 2 açıktı yani arkadan, pek de kaynak tüketen bir oyun değil zaten ancak sonuç olarak kullanımdaydı ekran kartı ve işlemci.

Sürekli yaparsanız sıkıntı çıkabilir. PSU kaliteli olması lazım. PSU kaliteli ise birkaç kereden sıkıntı çıkmaz. Dikkatli olun derim.

Teşekkürler arkadaşlar, SSD için hız testi ve HDTune ile birkaç test yaptım. Sıkıntılı bir durum ve performans düşüşüyle karşılaşmadım. Sonra Prime95 ile yaklaşık 30 dakika test yaptım. Kapanma gibi bir durum olmadı ve işlemci max 95 derece gördü. (İntel Stok fan)

E anakart yansa zaten bilgisayar açılmazdı, kısaca gözlemlediğim kadarıyla bir sorun yok. Hepinize tekrardan teşekkürler.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…