Bilgisayarın 24GB RAM ile Çalışmaması

kerioooo

Megapat
Daha fazla  
Bilgisayarım (8x2) 16GB RAM ile kullanıyorum, elime 8GB RAM geçti, onu da kullanmak istedim olmadı. RAM'i takınca bilgisayar açılmıyor, MSI B350 Tomahawk Anakart kullanıyorum. RAM'ler farklı marka, halihazırda kullandığım Corsair, diğerki Vengeance. Ne gibi bir sıkıntı olmuştur, nasıl çöze bilirim bilgisi olan var mı?

Markanın bir etkisi yok, önemli olan değerlerin aynı olması, taktığın Ram'in bozuk olmadığına emin misin?

Mhz'lerin farklı olmasından kaynaklanıyor olabilir. CL değeri çoğu ramde aynı zaten. Ama CL farklı olursa da sıkıntı oluyor diye biliyorum.

Konuyu farklı değerlere sahip RAM'lerin bir arada çalışmaması olarak açarsan daha doğru olur. CL değerlerinin farklılığı, Mhz bazında frekans farklılıkları; bilgisayarın açılmaması için, açılıp kapanması için ya da mavi ekran hatası vermesi için yeterli sebeplerdir. Ayrıca taktığın RAM anakartına uyumlu olmayabilir. AMD ya da Intel uyumlu olmayabilir. Belki de taktığın RAM tipi farklı. ECC - nonECC, unbuffered, DIMM DDR tipleri. Daha sayacağım ama yoruyor. Sonradan taktığın RAM'in tüm özelliklerine bakıp sonra yardım istersen daha iyi olur.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı