Bilgisayarın açılmamasının sebebi PSU olabilir mi?

Muhsinaks

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
R5 5600
Rtx 3060 Ti
Merhaba Rampage reaction tempered grass 600W 80+ bronz PSU var,
Sorun şu ki 2 gün önce bilgisayarı fişe taktım normalde tek seferde fişe takmamda açılır o zaman 3-4 basmada açılmıştı. Dün de yine bilgisayarı fişe taktım çalıştırmaya çalıştım, çalışmadı. Biraz uğraştım fişten çıkardım taktım vs bir şekilde açıldı.
Bugün yine açmaya çalıştım açılmadı ben de uğraşmadım. PSU'da bir sorun mu vardır acaba neden olmuyor dün açtıktan sonra gözle görülür bir performans düşüşü olmamıştı bir sorun yoktu.

Belki tespitte yardımcı olabilir ben PC'yi fişe taktığım zaman hep bir ses gelir aldığımdan beri böyle normal bir şey yani ufak bir dız sesi, o ses ben fişe takınca gelmemişti ben biraz uğraştım tak çıkar vs yaptım biraz bekledim sonra o ses gelince denedim PC çalışmıştı.
Yardımlarınızı bekliyorum, şimdiden teşekkür ederim.

Hocam ilk olasılık RAM'lerinizde sıkıntı olabilir sırasıyla birini çıkartıp çalıştırmayı deneyin hangisi takılıyken çalışmaz ise büyük ihtimal sıkıntı o ramdedir fakat sizin sorununuz büyük ihtimal ile PSU'dan ilk önce dediğim RAM takıp çıkarmayı yapın olmaz ise bilgisayarınızı güvenilir bir bilgisayarcıya götürmenizi öneririm. İyi günler.

Hocam ilk olasılık RAM'lerinizde sıkıntı olabilir sırasıyla birini çıkartıp çalıştırmayı deneyin hangisi takılıyken çalışmaz ise büyük ihtimal sıkıntı o ramdedir fakat sizin sorununuz büyük ihtimal ile PSU'dan ilk önce dediğim RAM takıp çıkarmayı yapın olmaz ise bilgisayarınızı güvenilir bir bilgisayarcıya götürmenizi öneririm. İyi günler.

Hocam öncelikle teşekkür ederim, tanıdığım bir bilgisayarcı yok maalesef ama sorunun RAM olduğunu düşünmüyorum fişi prize takınca çalışıyor ama 3'lü prizde çalışmıyor, önce PC'yi prize takıyorum biraz duruyor sonra da 3'lü uzatma kablosuna takıp çalıştırıyordum. Hala da aynı ama RAM midir kesin pek PC'den anlamam yanlış bir şey yaparım diye korkuyorum.

Son düzenleme:
Hocam öncelikle teşekkür ederim, tanıdığım bir bilgisayarcı yok maalesef ama sorunun RAM olduğunu düşünmüyorum fişi prize takınca çalışıyor ama 3'lü prizde çalışmıyor, önce PC'yi prize takıyorum biraz duruyor sonra da 3'lü uzatma kablosuna takıp çalıştırıyordum. Hala da aynı ama RAM midir kesin pek PC'den anlamam yanlış bir şey yaparım diye korkuyorum.

Hocam RAM çıkarıp takmak bilgisayarın en kolay işi diyebilirim ama eğer daha önce çıkarıp takmadıysanız yapmanızı önermem. Fakat siz yine de bir bilgisayarcıya götürün. (bu sorun benim de daha önce başıma geldi 1 tane RAM'in bozuk olduğunu fark ettim onu çıkartıp bilgisayarı kullanmaya devam ettim)

Hocam RAM çıkarıp takmak bilgisayarın en kolay işi diyebilirim ama eğer daha önce çıkarıp takmadıysanız yapmanızı önermem. Fakat siz yine de bir bilgisayarcıya götürün. (bu sorun benim de daha önce başıma geldi 1 tane RAM'in bozuk olduğunu fark ettim onu çıkartıp bilgisayarı kullanmaya devam ettim)

Hocam biraz araştırdım benim kullandığım 3'lü priz bayağı eskiydi galiba topraklama bağlantısı yok ya da bozulmuştu bu bilgisayarların içinde statik elektrik kalıyormuş bu da açılmasını engelliyormuş. Statik elektriği atmak için de topraklama gerekiyormuş, uzatma kablosunu değiştirdim şu an sorunsuz çalışıyor anında.
Teşekkür ederim ilgin için kendine iyi bak.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı