Çözüldü Bilgisayarın aniden kasmaya başlaması ve SSD sağlığı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Drois

Megapat
Daha fazla  
SSD veya HDD modeli
Crucial p3 1tb
Anakart
asus b450m- dragon
Dün akşam hiçbir şey yokken bu sabah bilgisayarı açtığımda çok bariz bir şekilde bilgisayar kasıyordu, oyun oynarken normalden daha az FPS alıyorum ve masaüstünde yenile yapmak istersem bile sağ tıkladıktan 1-2 saniye sonra tepki veriyor dosyalar vesaire çok geç açılıyor, SSD değerlerine baktığım zaman yazma seviyesi az gözüme çarptı. SSD 3500 okuma ve 3000 yazma gücünde.

Çözüm

Formattan sonra normale döndü sanırım yükseltme yapıp geçtiğim için böyle olmuş.
Yazma değerleri bir tık düşük geldi bana. Sağlık durumuda çok iç açıcı değil gibi görünüyor. Ne zamandır kullanıyorsunuz? Farklı bir SSD deneme şansınız var mı?

SSD sağlığınız 220TB'lik yazma garantisine orantılı düşmüş. %26'sı 52TB ediyor ve sizde okadar yazmışsınız, oyüzden %74 kalmış.

Yazma hızı ise, şuan kaç GB boş yerini var?

Yazma değerleri bir tık düşük geldi bana. Sağlık durumuda çok iç açıcı değil gibi görünüyor. Ne zamandır kullanıyorsunuz? Farklı bir SSD deneme şansınız var mı?

Yaklaşık 2 seneyi geçti maalesef başka SSD veya hard diskim yok.

SSD sağlığınız 220TB'lik yazma garantisine orantılı düşmüş. %26'sı 52TB ediyor ve sizde o kadar yazmışsınız, o yüzden %74 kalmış.

Yazma hızı ise, şu an kaç GB boş yerini var?

165 GB boş yer var
Windows 11'e yükseltme yapmıştım şu an temiz USB ile format atıp deneyeceğim bakalım.

Bunu'da yapıp sonuçları atar mısın ?

Formattan sonra normale döndü sanırım yükseltme yapıp geçtiğim için böyle olmuş.

Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…