Bilgisayarın Bir Anda Görüntü Gitmesi ve Çalışmaması

jerdemm

Kilopat
Yer
Bursa
Daha fazla  
Dün film izlerken bir anda görüntü gitti ama filmin sesi geliyordu. Daha sonra monitörün açma kapama düğmesindeki ışığın bile yanmadığını fark ettim, 1-2 saat sonra düğmedeki ışık tekrar yanmaya başladı. Ama priz bu sefer bozuldu yeni priz aldıgımda kasa açılıyor. Fakat monitörde görüntü gene yoktu. Ekran kartının yanma ihtimali nedir? Sizce ısınmada yoktu kasada.

Son düzenleyen: Moderatör:
Şuan kasayı çalıştırdığında klavyene ışık geliyorsa (caps lock ile kontrol edebilirsin) çok yüksek ihtimal ekran kartı ile alakalı bir durum vardır. Ekran kartını çıkarıp onboarddan görüntü almayı denedin mi?

Ayrıca şuan monitörünün güç ışığı yanıyor mu? Eğer hiç yanmıyorsa sorun monitörün ile alakalıdır. Monitörünün güç kablosu/adaptörü priz ile birlikte yanmış olabilir.

Ekran kartını bios pilini çıkardım gene görüntü alamadım şuan güç ışığı var ama dün olay gerçekleştiğinde oda yanmıyordu kendiliğinden geldi sonradan

Ekran kartını sökün ve anakarttaki porta takın monitörden gelen kabloyu. Eğer görüntü alıyorsanız sorun ekran kartında. Alamıyorsanız anakart veya işlemcide olma ihtimali var.

Arkadaşların dediklerini yapıp yine görüntü alamıyorsanız RAM'leri ve durum düzelmezse daha sonra da güç kaynağını kontrol edin.

Arkadas demiski monitörün isigi yanmamis. Bana sanki monitörden kaynakli gibi geldi. Islemcinde onboard ekran karti mevcutsa oradan göruntu almayi deneyebilirsin. Yoksa da ekran kartini baska bir bilgisayarda test edebilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…