Bilgisayarın camı çıkartılmalı mı?

Kezib

Hectopat
Herkese merhaba, bir şey merak ettim.

Masaüstü bilgisayarımı camsız kullanıyorum ve bilgisayarım ısınıyor. Daha çok işlemcim ısınıyor. Cam takılmalı mı? Yoksa takılmamalı mı? İşlemcimi stok fanı ile kullanıyorum.

İç havalandırma yetersiz kalıyorsa dış etmenlerden gelecek herhangi bir duruma göre önlemini al açık kalabilir. Derece fark eder ama etkili bir hava sirkülasyonu sıcaklığı kasa içerisinde biriktirmemesi gerekir. Fanlarını gözden geçir.

Bulunduğu ortamda yoğun miktarda toz varsa sorun olur ya da yerde konumlandırılmışsa, onun dışında pek sıkıntı olacağını düşünmüyorum.

Bence doğru hava hem yandan hem önden alıyor. Sıcak havayı nereden atıcak?
Belirli bir akış var kasalarda zaten önden havayı alıp arkadan üstten sıcak havayı atma.

"Isınıyor" demek kara delik gibi bir şey, hiç bilgi vermemişsiniz... Kasa modeli nedir? İşlemci nedir? "Isınıyor" dediğiniz kaç derece? Kasada kaç adet fan var?
Müneccim değiliz.

Kasanın modelini bilmiyorum. Çünkü 2.el olarak almıştık. Kasa modeli belirtilmemişti. Cahilliğime geldi biraz o zamanlar.

GTX 1050 Ti.
Ryzen 3 1300X.
GA-AB350M-DS2.

İşlemcim bazen çok nadir 1 saniyelik 80 bile olduğunu gördüm. Ortalama boştayken 50-68 oyundayken 70-75. önde 2 tane arkada 1 tane egzoz fan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…