Bilgisayarın CPU'sunun çok yüksek olması ve donması

Zelenka

Hectopat
Daha fazla  
Dell marka laptop kullanıyorum. Bilgisayara takılı olan HDD problemli olduğu için yeni HDD aldım ve taktım, bilgisayarı formatlayıp kullanmaya başladım. Bir süre sonra bilgisayar oyunları açmamaya ve hafiften kasmaya başladı. Bu adımları da takip ettikten sonra CPU çok yükselmeye, bilgisayar açılır açılmaz donmaya, donmadığı zamanlarda da mavi ekran vermeye başladı. Problem ne olabilir? İşlemciyle mi alakalı? Deneyimi veya konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar aydınlatırsa sevinirim.

Not: Bilgisayarı çok uzun süre hiç kullanmamıştım fakat macunlarını yeniletip içini temizlettim.

Driverların güncel mi? Hangi Windows sürümünü kullanıyorsun? Sistem bilgilerini yazabilir misin bilgisayarı aldığın yerin ikametgâh adresi ve annenin kızlık soyadı lazım. Bu bilgiler olmadan sana yardımcı olmamız mümkün değil.

Driverların güncel mi? Hangi Windows sürümünü kullanıyorsun? Sistem bilgilerini yazabilir misin bilgisayarı aldığın yerin ikametgâh adresi ve annenin kızlık soyadı lazım. Bu bilgiler olmadan sana yardımcı olmamız mümkün değil.

Annesini kızlık soyadı neden lazım ki? Hocam.

Bilgisayarı yaklaşık 3 ay kadar kullandıktan sonra bu problem yaşanmaya başladı. Öyle bir durum olsaydı kullanmaya başladığım zaman da bu problemleri yaşardım diye tahmin ediyorum.
Ben kasa anlamışım zaten laptop da böyle bir şey olmaz. Fanı kontrol edin düzgün dönüyor mu diye. Bir de hard disk arızalı olabilir.

Ben kasa anlamışım zaten laptop da böyle bir şey olmaz. Fanı kontrol edin düzgün dönüyor mu diye. Bir de hard disk arızalı olabilir.
Hard disk arızasını daha önce aynı bilgisayarda yaşamıştım. Harddiskin arızalandığını belirten bi hata veriyordu. İşlemci fanını kontrol edeceğim. Eyvallah.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı