Bilgisayarın durduk yere yavaşlaması

atogrimers

Decipat
Yer
Adana, Gürselpaşa
Daha fazla  
RAM
8GB
İşlemci
Intel i5-8350
Arkadaşlar laptop kullanıyorum, her zaman olmuyor ama bilgisayar bazen fena şekilde yavaşlıyor kasıyor, kapatıp açmak zorunda kalıyorum, dediğim gibi her zaman olmuyor atıyorum 2 saatte 4-5 defa oluyordur, yardımcı olur musunuz? Nasıl çözebilirim?

HDD mi kullanıyorsunuz? HDD kullanıyorsanız sağlığına bakalım hemen:

HDD mi kullanıyorsunuz? HDD kullanıyorsanız sağlığına bakalım hemen:

Hocam site güvenli değil mi?

Hocam site güvenli değil mi?

Güvenli. CrystalDiskInfo yazılımını yükleyin, kullandığınız HDD'nin veya SSD'nin sağlık değerine bakalım. HDD/SSD kaynaklı değilse başka adımlara geçebiliriz.

Hocam 6 tane yükleme kutusu var hangisi?

1706738092835.png

Değişken hava etkenide olabilir. Örneğin; soğuklardan dolayı cihazın açılmasından sonra parçaların ısı derecesinin artışına istinaden nemlenme oluşuyor. ısı dengesi yada kasa içi hacim orantılı değilse belli aralıklarla yavaşlamaya sebep olabiliyo

Eki Görüntüle 2103834

Sonuç böyle hocam.

Hocam yaşadığım yerde hava çok soğuk değil hatta hiç değil sanmıyorum.

Üstad öyleyse ekipmanlarda sorun çıkaran bir parça var. Voltaj değerlerine de bir göz atmanı öneririm. Ek olarak anormallik denetimi yapan programlardan birini kurup tarama yap. Yukarıdaki HDD ile alakalı bulunan öneride ihtimal dahilinde ve eğer ki HDD kaynaklı ise de kasma donma unsurlarına sebep olma durumu yüksek çünkü yavaş yavaş başladıysa başka HDD ile deneyip kök nedeni biraz daha elemiş olursun. En nihayetinde Harddisk kurulum ve kullanım faktörlerine göre naz niyazla bu tip aksaklıkla başlayan çökme sorunlarına varan bir parça.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı