Bilgisayarın ekranı kapandı

embraceit

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
GPU: Sapphire pulse RX 7900 GRE
Az önce Bannerlord oynarken bir anda ekran gitti ve kulaklıktan cızırtı tarzında garip bir ses geldi. Kasadaki yanmayan ön fanların ışıkları yanmaya başladı. Sonrasında biraz bekledim, ekran gelmedi, kapattım. Şimdi yeniden açtım. Bunun sebebi ne olabilir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sebebini buradan söylemek zor hocam.
Öncelikle kasadan tüm kabloları çıkarın
Bios pilini de çıkarın ve açma tuşuna 10 30 saniye arası basın bu şekilde kasadaki tüm elektirik yükünü boşaltmış olursunuz.
yeniden açmayı deneyin açılmazsa ram yer değiştirmeyi falan deneyin tek ram ile vs. Aksi halde psu-anakart-ram işlemci(bir ihtimal) kısa devre yapma olasılığı yüksek garantiye gönderin

Hocam cezalı olduğum için cevap vermeyi unutmuşum düzelteyim
PC kapanmıyor ekran bir anda siyah oluyor kulaklıktan bir cızırtı sesi geliyor ve kasanın yanmayan ön fanlarının ışığı yanmaya başlıyor ama klavye, mouse ışığı gidiyor 1 dakika içinde de sistem Windows ekranıyla birlikte geri açılıyor yani bilgisayar kapanmıyor tamamen

Hocam cezalı olduğum için cevap vermeyi unutmuşum düzelteyim.
PC kapanmıyor ekran bir anda siyah oluyor kulaklıktan bir cızırtı sesi geliyor ve kasanın yanmayan ön fanlarının ışığı yanmaya başlıyor ama klavye, mouse ışığı gidiyor 1 dakika içinde de sistem Windows ekranıyla birlikte geri açılıyor yani bilgisayar kapanmıyor tamamen.

Hocam geç gördüm kusura kalmayın buna aşırı derecede benzer olayı bende yaşamıştım NVIDIA ekran kartına geçince. Ancak o zamandan bu zamana bir sıkıntı yaşamadım. Donanımsal bir ariza olduğu için çözüm üretmek çok zor. Size ancak tavsiye verebilirim. Ekran kartınızın bir önceki sürüm driverine geçiş yapın aynısı olacak mı bir gözlemleyin. Eğer yine aynısı olursa kasanızı komple aldığınız yere götürün çözsünler.
Eğer tek tek topladıysan güvenilir servise verin ona göre aksiyon alırsınız.
Şundan dolayı olmuştur kesin diyemiyorum maalesef kusura bakmayın.

Hocam geç gördüm kusura kalmayın buna aşırı derecede benzer olayı bende yaşamıştım NVIDIA ekran kartına geçince. Ancak o zamandan bu zamana bir sıkıntı yaşamadım. Donanımsal bir ariza olduğu için çözüm üretmek çok zor. Size ancak tavsiye verebilirim. Ekran kartınızın bir önceki sürüm driverine geçiş yapın aynısı olacak mı bir gözlemleyin. Eğer yine aynısı olursa kasanızı komple aldığınız yere götürün çözsünler.
Eğer tek tek topladıysan güvenilir servise verin ona göre aksiyon alırsınız.
Şundan dolayı olmuştur kesin diyemiyorum maalesef kusura bakmayın.

Önemli değil hocam o ekran kapandıktan sonra ve cızırtı sesinden sonra PC kendine geldiğinde anakartta CPU yeri kırmızı yanıyordu sonra fanı söktüm işlemciye baktım bir sıkıntı yok ondan sonra BIOS pilini çıkarttım 1 dakika bekledim o sırada 30 saniye açma tuşuna basılı tuttum sonrasinda geri taktım BIOS pilini aynı şekilde ekran kartını da çıkartmıştım onu da taktım ve farklı bir DisplayPort girişine taktım kabloyu ardından bilgisayarı açıp 3-4 saat Bannerlord oynadım bir sıkıntı olmadı eve gidince tekrar oyun oynayacağım bakalım yine yapacak mı bilgisayarı tek tek toplamıştım 7-8 ay önce Hepsiburada'dan. Sorunun ne olduğunu dediğiniz gibi bende bilmiyorum bilsem ona göre aksiyon alacağım MSI Afterburner'e baktığımda watt değerleri sıcaklık değerleri de normal prizler akım korumalı daha ne olsun PSU da Gold sertifika var.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı