Bilgisayarın fanı çalışmıyor

Berke199807

Hectopat
Merhaba arkadaşlar. Zalman Z3 Plus kasamın arkasındaki fan çalışmıyor ya da elimle döndürünce çalışıyor. Bunun bir çözüm yolu var mıdır? Yerine yeni fan alacağım ama bunu da yine kasanın ön kısmında değerlendirmek istiyorum.

Kullandığınız fan anakarta mı bağlı yoksa Molex kablosu ile mi bağlı? Belki de sorun Molex'de olabilir diyeceğim fakat elle döndürmeden başlamaması saçma geldi bana. Zor dönüyor mu acaba fanınız? Zor dönüyorsa fan etiketini çıkarıp oradaki tıpayı çıkarıp içerisine 2-3 damla makine yağı damlatmanız yeterli olacaktır.

Elle döndürdüğünüzde başlıyorsa mutlaka fanın göbeğinde pislik toz tarzı dönmesini engelleyen bir şey birikmiştir ya da yağlanmak istiyordur. Çünkü fan göbeğine kadar akım zaten geliyor. Siz sadece tetikliyorsunuz demek ki tetiklenmesini engelleyen fiziksel bir direnç var yağdan da kastımız ince makine yağıdır.

Kanka aynen dediğin gibi yaptık. İnanmayacaksın ama saç çıktı.
Bu arada greys yağı diyorsun sanırım ondan da yedirdik iyice içine.

Kanka aynen dediğin gibi yaptık. İnanmayacaksın ama saç çıktı.

Bu arada greys yağı diyorsun sanırım ondan da yedirdik iyice içine.

Asla gres yağı değil dostum. Gres yağı ağır yağlar daha fazla toz toplar. Ben ince makine yağı dedim. Bak resmini ekliyorum. Her hırdavatçıda 3 5 TL'ye alabilirsin.

Dosya Ekleri

• yağ.png
    64,5 KB · Görüntüleme: 45
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…