Bilgisayarın fanı hızlı çalışıp kendini kapatiyor

faws

Centipat
Daha fazla  
Laptopumda oyun oynarken fazla ısınıyor bir süre sonra da bir anda fanları acayip sesli ve hızlı bir şekilde çalışıyor, 10 saniye sonra da bilgisayar kapanıyor, nasıl çözebilirim?

Bakımlarını yaparak? Yüksek ısıdan kapatıyordur kendini muhtemelen. Fan temizliği ve termal macun yenilemesi yapabilirsiniz yakın zamanda yapmadıysanız.

MSI Afterburner gibi bir programla bilgisayarınızın sıcaklığını, fanların ne zaman açıldığını takip edip buraya yazabilir misiniz? Bilgisayarınız kendini korumaya alıp kapanıyor işlemci tahminen 100 derece sıcaklığa yaklaşıyordur.

Bakımlarını yaparak? Yüksek ısıdan kapatıyordur kendini muhtemelen. Fan temizliği ve termal macun yenilemesi yapabilirsiniz yakın zamanda yapmadıysanız.

Arkadaşın durumu biraz farklı geldi bana. Benim eski laptopum Toshiba Satellite L50-A-1D3 modeldi. Hiçbir zaman tam hakkıyla kullanamadım kendisini. Çünkü bilgisayar 90 derece de olsa fanı açmıyordu. Bilgisayar son çare kendini kapatıyordu. Bazen keyfi gelirse 85 derece GPU sıcaklığına ulaştığında fanı maksimumda açıyor ve 83 derece altına düştüğünde bir daha açılmamak üzere kapatıyordu. Termal macun vs. hiçbir işe yaramıyordu. Bu yüzden GPU'ya +50 MHz OC atmıştım. Evet yanlış okumadınız bilgisayarın soğutma performansını artırmak için OC attım ve işe yaradı. +50 MHz de GPU daha fazla ısınıyordu ve fanın gücü 83 derece altına düşürmeye yetmediği için 84-85 derecede herhangi bir throttle problemi olmadan tam performansta kullanabiliyordum. İnşallah bu arkadaşın başına da benzer bir durum gelmez.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…