Bilgisayarın güç düğmesi açmıyor

Hasan Kahraman

Hectopat
Makaleler
2
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Rayzen 5
Meslek
Market Personeli
Dün bilgisayarım düğmeye bastım bastım açılmadı. Sonra sinirlendim, güç düğmesine yirmi kere bastım, sonra bir baktım açıldı. Sorun nedir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Dün bilgisayarım düğmeye bastım bastım açılmadı. Sonra sinirlendim, güç düğmesine yirmi kere bastım, sonra bir baktım açıldı. Sorun nedir?
Toplamda 21 kere basmışsın, bilgisayarın senden habersiz kumar bağımlısı olmuş, Black Jack'e dönüyor.

Saniyeyle sürekli basarsan tuşun arkasında kontak yapması gereken yerler birbirlerine değmeyebilirler, bu yüzden düzgün bastığında denk gelip açılmış olabilir.

Toplamda 21 kere basmışsın, bilgisayarın senden habersiz kumar bağımlısı olmuş, Black Jack'e dönüyor.

Saniyeyle sürekli basarsan tuşun arkasında kontak yapması gereken yerler birbirlerine değmeyebilirler, bu yüzden düzgün bastığında denk gelip açılmış olabilir.
Güç kaynağı arızalanmamıştır yani.

Güç kaynağı arızalanmamıştır yani.
Bugün nazikçe basıp, arkasında "çıt" etmesi gereken kontak noktalarını hissetmeye çalış, anakart yerine düğmededir problem.

Büyük ihtimal statik yapmıştır.

Güç kaynağı konusu en sondan bir önce, en son PSU problemli çıkar.

Bir kere düzgünce güç düğmesine basıp açmayı deneyin olmazsa anakarttan kısa devre yaparak açmayı deneyin, eğer çalışırsa sorun düğmededir zaten.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı