Bilgisayarın güç düğmesi çalışmıyor

withasaf

Femtopat
Daha fazla  
Gece 12-1'e kadar, bilgisayar kapalı olur. Açtığım zaman sabah 5-6'ya kadar oynarım. İşe gidip geldiğim gün, gece 1'de bilgisayarı açmaya çalıştığımda açılmadı. 4-5 defa güç düğmesine bastım ve bir an şans eseri açıldı. O günü de sabah 5'e kadar tamamladıktan sonra bugün bilgisayar yine açılmıyor. Normal şartlarda 1 kere tıkladığımda açılan bilgisayar, 4-5'tefa üst üste basınca açılmıştı. Şu an o da yok.

Yani sorun düğmeden kaynaklıysa bir çözüm var. Bilgisayarın kasasını açtıp genelde alt bölümlerde f_panel soketleri olur. Reset butonunun Power butonunun falan geldiği panel soketleri görürsün. Power SW olan soketi reset SW'ye tak. Böylelikle reset tuşundan aç kapa yapabilirsin. Bu zamanda reset tuşu lazım olmuyor neredeyse.

Şu an işteyim gece 12'de evde olurum fakat dün denediğimde 4-5 defa basınca kendi kendine açıldı. Bu arada bilgisayara bağlı olan ekipmanların ışığı yanıyor klavye, fare vs.

O halde sorununun buton olduğunu pek sanmıyorum. Ama sen yine de dene. Eğer işe yaramıyorsa psu değişmesi lazım

O halde sorununun buton olduğunu pek sanmıyorum. Ama sen yine de dene. Eğer işe yaramıyorsa psu değişmesi lazım
ama psu da sıkıntı olsa klavye ışıkları falanda sönük olmazmıydı. yani genel hiç güç vermezdi bence

@Mythday aga dediğini yaptım. Fakat PC yine de açılmadı sonra ümitsizce açma kapama tuşuna 6-7 defa basarken açıldı. Bu gece eve gittiğimde yine açılmazsa bilgisayarcıya götürüp bir PSU çözeceğim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…