Bilgisayarın Güç Düğmesine Basıyorum Fakat Açılmıyor

DreaningRaven

Hectopat
Daha fazla  
Bilgisayarım masaüstü, bilgisayarım yanlışla 2-3 santimlik bir yerden düştü ve dondu. Kapattım, güç düğmesine bastım, bilgisayar çalıştı fakat ekran gelmedi. Fanlar CD felan çalışıyordu. Bellekleri çıkardım, yeniden taktım, ekran kartı temizledim yine olmadı. Tanıdığım birisini aradım, anakart yanmıştır dedi. Birde size sorayım dedim, yardım edin.

Not : Anakartı alalı 7 ay oldu.

Son düzenleyen: Moderatör:
Power düğmenizin anakart'a bağlı olduğu iletken kablo çıkmış olabilir, telleri kırılmış olabilir veya güç kaynağından gelen enerjiyi alan kablolarda sorun olabilir bütün yolları denemenizi öneririm. Saygılar :)

Pek çok şey olmuş olabilir, ilk akla gelenler:

> Ekran kartınızın ek güç girişlerinin kabloları çıkmış olabilir, onları kontrol edin. Kartın kendisi de yerinden oynamış olabilir, kısacası ekran kartının tüm bağlantılarını tekrar kontrol edin. Ayrıca anakartın başta 24 pinlik güç bağlantısı olmak üzere tüm bağlantılarını kontrol edin.
> Düzelmezse, ekran kartınızı komple söküp, dahili grafik işlemci (eğer varsa) üzerinden görüntü almaya çalışın.
> Eğer yine olmazsa, güç kaynağınızın açma kapama tuşunu kapatıp (fişten çekmeden), kasanın güç düğmesine ard arda basıp çekin (20-30 saniye kadar). Bu işlem, eski sistemlerde aşırı yüklenmiş kondansatörler yüzünden görüntü gelmeme durumunda kullanılıyor ama bazen yeni sistemlerde de işe yaradığı oluyor...

Bilgisayarım masaüstü, bilgisayarım yanlışla 2-3 santimlik bir yerden düştü ve dondu. Kapattım, güç düğmesine bastım, bilgisayar çalıştı fakat ekran gelmedi. Fanlar CD felan çalışıyordu. Bellekleri çıkardım, yeniden taktım, ekran kartı temizledim yine olmadı. Tanıdığım birisini aradım, anakart yanmıştır dedi. Birde size sorayım dedim, yardım edin.

Not : Anakartı alalı 7 ay oldu.
Anakartınızın POWERSW kablosunun takıldığını görüyor musunuz? PANEL olması gerekiyor.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı