Bilgisayarın gücünü kullanmaması

Furkan Balcı

Kilopat
Daha fazla  
Bilgisayarım tam gücünü kullanmayı reddediyor. Örneğin GTA5'te iken ekran kartı ve işlemci %50, 42, 66 sularında çalışıyorlar fakat yeterli FPS alamıyorum. Bildiğim kadarıyla ekran kartı ve işlemci yeteri FPS'i sağladıktan sonra gücünü kısmaya başlar fakat burada yeteri kadar FPS almamama rağmen kullanmıyorlar. Güç yönetimi hem NVIDIA da hem denetim masasında yüksek performans. Ayarları düşüğe çekip de denedim, ultraya alarakta bir değişiklik olmadı 40-55FPS'i nedense yeterli görüp üstüne çıkmıyor. V-sync veya başka bir sınırlayıcı açık değil. Bir ara bir şey görmüştüm ekran kartıyla alakalıydı sanırım yeni nesil ekran kartları gücünü olabildiğince kısıp ömrünü uzatıyor ve bu ayara şuradan kapayabiliyorsunuz gibi böyle bir şey var mıydı? Yardımcı olabilir misiniz?

Ekran Kartı : GTX 1050
İşlemci : i5 2500
RAM: 6GB DDR3 1333MHz

Son düzenleyen: Moderatör:
İyi bir değer değil.Ben ekran kartı ve işlemcimin tam gücünü kullanmak istiyorum azını isteseydim daha düşük özellikli bir bilgisayar alırdım 😄

Oynadığınız oyun GPU yüklenen bir oyun olduğundan bu değerler normal. Eğer ki işlemcinizin %100 olarak kullanılması yüzünüzü güldürecekse Hearts of Iron 4 oyununun 1941 aşamalarına gelin. O oyun işlemcinize gereken dersi verecektir 😁

GPU Yüklenen bir oyunda olsa neden kullanmıyor bu ekran kartıyla işlemci kendini? %50 Ekran kartı ve %40-50 işlemci görmek için kullanmıyorum ben bu bilgisayarı değil mi?

Bu şekilde işlemci değişkenlik gösteriyor fakat ekran kartı genellikle 40-50de
Sorunum hala çözülmedi.

Dosya Ekleri

• 4cb45335-c8f1-45c5-b5b3-ef8c0b49fde1.jpg
    4cb45335-c8f1-45c5-b5b3-ef8c0b49fde1.jpg
    86,3 KB · Görüntüleme: 80
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı