Bilgisayarın harcadığı güç nasıl hesaplanır?

Mercaen

Kilopat
Selam arkadaşlar. PC kaç voltaj harcar? Nasıl toplam olarak öğrenebilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
PC voltaj harcamaz, PC watt cinsinden guc tuketimi yapar. Oncelikle bunu aciga kavusturalim.

Parcalarini Be Quiet veya Cooler Master'in guc tuketimi hesaplama sitelerine gosterirsen bir guc tuketimi verecektir, veya direkt buraya parcalarini soyle tahminde bulunalim.

AMD Ryzen 5 1600, 3418 MHz (34.25 x 100)
Gigabyte GA-A320M-H (2 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 1 M.2, 2 DDR4 DIMM, Audio, Video, Gigabit LAN)
Radeon RX 570 Series (4 GB)
Disk Sürücüsü Seagate BarraCuda 510 SSD ZP250CM30001 (250 GB, PCI-E 3.0 x4)
Disk Sürücüsü TEAM T253X1240G (240 GB, SATA-III)
Disk Sürücüsü WDC WD7500BPVT-22HXZT3 (750 GB, 5400 RPM, SATA-II)

O sitede diskleri yazamadım bu sebepten buraya yazdım. Başka eksik varsa ekleyim.

200-250W arasi bir tuketimi var sistemin.

Net olarak bilemezsin sitelerden bakarak. Maximum ihtimali öğrenirsin. Minumum kaçlık PSU'ya ihtiyacın olduğunu merak ediyorsan öğrenirsin, kaç TL'lik elektrik harcadığını, harcıcağını ordan alıcağın bilgiyle hesaplayamazsın.

Oyun oynarken 300 W harcıyor diyelim sistemin için ve günde 10 saat oyun oynuyorsun diyelim. Bu da günde 3 kW yapar. Gidip bakacaksın elektrik faturasına, kW/h değeri kaç lira diye. Mesela 1.8 lira ise günde 1.8 TL x 3 kW/h = 5.4 lira, ayda 162 lira yapar.

Donanımın kendisi yetersiz. Bu bilgisayar günde ortalama kaç saat çalışacak o da yetersiz bir bilgi. Bir bilgisayarın 10 saat açık kalmasıyla 10 saat tam yükle oyun çalıştırması da farklı bir hadise. Bunları 3 aşağı beş yukarı hesaplaman lazım.

PSU'nun verimliliği de var.

Kısaca zor hadise, beni aşar o iş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…