Merhabalar. Bilgisayarım 1 haftadır kendi kendine kapanıp açılmaya ya da kapanıp hiç açılmamaya başlamıştı. 2 yıldır sorunsuz olarak kullanıyordum. Bu sorun için geçen günlerde bilgisayarcıya gittim ve bana RAM'lerde arıza olabileceğini, RAM'lerden birini çıkarıp 2 saat boyunca kontrol etmem gerektiğini, aynı şekilde diğer RAM'i de bu şekilde kontrol etmemi söyledi. Ben de önce bir tanesini çıkarıp bilgisayarımı çalıştırdım. 2 saat boyunca hep oynadığım oyunları oynadım ve hiçbir sorun ve yahut kasma sorunu yaşamadan oynadım. Bu RAM'i çıkarıp diğer RAM'i taktığımda ise bilgisayar daha yarım saat olmadan kendini resetlemeye başladı. O RAM'in bozuk olduğunu düşünüp bir kenara koydum. Daha sonra çalışan RAM'i geri taktım ve yaklaşık 8-9 saat boyunca sorunsuz bir şekilde açık durdu, oyunumu oynadım. Bu süre zarfından sonra bu da aynı şekilde bilgisayarı kapatmaya ve resetlemeye başladı. Bunun sebebi ne olabilir? Isınmadan kaynaklı olağan bir sorun mu yoksa bir terslik mi var? Yardımlarınız için şimdiden hepinize çok teşekkürler.
Son düzenleyen: Moderatör: