Bilgisayarın modeme uzaktan bağlantısı zayıf olduğu için network adaptörü işe yarar mı?

peynir

Kilopat
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam kasanızın kendi anakart üzerindeki Wi-fi alıcısını mı kullanıyorsunuz? Normalde kasa wi-fi antenlerinin kablosu uzun oluyor ve dilediğiniz gibi her tarafı görebilecek bir yere konumlandıraibliyorsunuz. Çekim gücü de hayli iyi oluyor. Bir şekilde ethernet kablosu çekip odanıza öyle bağlansanız harika olur aslında.

Ben yazlıkta 1 metre usb 3.0 uzatma kablosuyla bu ürünü kullanıyorum. Kasanın arkasında değil masamda konumlandırıyorum uzatma kablosu sayesinde. Harika bir çekim gücü var.

Evet anakartın kendi alıcısını kullanıyorum ama zayıf geliyor

Ethernet kablosu 20 metre olursa bir sıkıntı çıkar mı acaba? Ethernet kablolarında uzunluk sınırı gibi bir şey var mı?

Ethernet kablosu 30 40 metreye kadar sorun çıkarmaz. Cat6 bir kablo alırsanız daha güzel olur. Kayıp çok az yaşarsınız. Ethernet taktığınızda zaten hız testlerinde falan da mükemmel bir artış gözlemlersiniz. Alıcı vs yerine çok daha uygun fiyata en performanslı çözüm olur.

modem ve bilgisayarım cat6 kabloyu destekler mi?

anakartım hp 880-p0xx
modemim asus ac55u
internet hızım 35 megabit

Son düzenleme:
Anakartınız 1gigabit'e kadar ağ bağlantı hızını destekliyor. Cat9 bile olsa ethernet kabloları destekler. Değişen şey kablonun mhz değeri ve data taşıma hızı kapasitesidir. Cat6 şimdilik çok gerekli olmasa bile ilerisi için de kullanabileceğiniz bir kablo olup daha az paket alışverişi kaybı yaşarsınız.

"Alfais marka cat6 20 metre kablo" ile "Alfalink AL-WF5" wifi adaptörü aldım.
Kablo çok iyi iş gördü diyebilirim. Wifi adaptörünü benim kullanmadığım bir bilgisayara taktık o yüzden onun hakkında net birşey diyemem. Yardım için teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…