Bilgisayarın neden kapandığı nasıl öğrenilir?

Yer
Çanakkale
Daha fazla  
Meslek
Küçük Girişimci
Merhaba, yüksek olasılıkla elektrik kesintisi de olabilir (tam emin değilim) fakat bilgisayarım bugün ben yokken 2 defa kapanmış. Bu kapanmanın neden kaynaklandığını nasıl öğrenebilirim? Evdekiler bir elektrik kesintisi olup olmadığını tam olarak bilmiyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Mavi ekran olabilir. Minidump klasörüne bakabilirsin. Dolu ise mavi ekran vermiştir.

C:\Windows\Minidump
Minidump klasörü yok.
Kardeşim uyku modu var onu ayarlayabilrsin.
Onlar ayarlı hocam hep açık kalacak şekilde.
Merhaba elektrik kesintisi haricinde aklıma işlemci ısınması ve güç ayarları geliyor mavi ekranda PC kapanıp geri açılır, tamamen kapanmaz.
Ben de öyle düşünüyorum.

Minidump klasörü yok.

O zaman PC ısındığından kapanmış olabilir. PSU'da sorun olabilir. Prizde sorun olabilir.

Ne olur ne olmaz şu konuda ki Ali Güngör'ün mesajını okur musunuz? Onun dediklerini uygulayın.

O zaman PC ısındığından kapanmış olabilir. PSU'da sorun olabilir. Prizde sorun olabilir.

Ne olur ne olmaz şu konuda ki Ali Güngör'ün mesajını okur musunuz? Onun dediklerini uygulayın.

Şimdi olay görüntüleyicisini karıştırdım biraz. Kimlik olarak 6008 var kesintiden yazıyor. Bir de 1074 var o da "Kapatma işleminin bir uygulama tarafından başlatıldığını belirtir. Örneğin, Windows Update olabilir." denmiş yabancı bir sitede. Güç kaynağında sıkıntı olmaz çünkü sistemi boşta gibi bırakıyorum işlemci maksimum yüzdesini %10 a düşürüyorum.
Bahsettiğiniz o Ali Güngör'ün konusundaki gibi ayarlar hocam.

Şimdi olay görüntüleyicisini karıştırdım biraz. Kimlik olarak 6008 var kesintiden yazıyor. Bir de 1074 var o da "kapatma işleminin bir uygulama tarafından başlatıldığını belirtir. Örneğin, Windows Update olabilir." denmiş yabancı bir sitede. Güç kaynağında sıkıntı olmaz çünkü sistemi boşta gibi bırakıyorum işlemci maksimum yüzdesini %10'a düşürüyorum.
Bahsettiğiniz o Ali Güngör'ün konusundaki gibi ayarlar hocam.

Windows Update'in var ise yap o zaman. İşlemci sıcaklığı nedir? Kaspersky ile bilgisayarını tarar mısın?

İşlemci sıcaklığım şu an 1 oyun açık 48 derece, Wacth Dogs 2 oynarken de 55-60 arası. Şuana kadar bilgisayarım hiçbir şekilde işlem yaparken kapanmadı. Testler falan yaptım ve bu esnada da kapanma olmadı. Windows Update baktım ve güncelleme yok.
kapanma.PNG

Inkedkapanma 2_LI.jpg

Bunlarda o hata logları hocam.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı