Bilgisayarın performansı bir anda düştü

dammy7582

Hectopat
Merhaba bilgisayar özelliklerim:
NVIDIA GeForce MX230.
Intel Core i5 8. nesil.
8 GB RAM.
Bilgisayarımın performansı bir anda çok ciddi düştü. Bilgisayarı geçen sene bu zamanlar almıştım ve ilk aldığım zamanlar CS:GO LoL vb. fazla sistem istemeyen oyunları tam çözünürlükte gayet iyi oynatırken, BF1 Mafia 2 Definitive Edition GTA 5 gibi sistem isteyen hikayeli oyunları düşük grafik ayarlarında 40 50 FPS arası beni memnun edecek kadar iyi oynatıyordu. Kardeşim Online ders döneminde derslere girdi bu PC'den. Ve 2 hafta önce dersler bitince bilgisayarı ben aldım. Ama bilgisayara Valorant yüklediğimde aşırı bir drop yediğimi gördüm 100 FPS'den 10 FPS'ye anlık düşüşler oluyordu. Oyunun optimizasyonun da bir problem vardım dedim. Fakat daha sonra yüklediğim Battlefield 1 ve Far Cry 3 gibi oyunlarda da 20 FPS'nin üstüne çıkamadığımı ve sürekli drop yediğimi gördüm. LoL gibi her bilgisayarın kaldırdığı bir oyunda bile düşük grafik ayarlarında 30 FPS civarına düşüş yaşadım. Biliyorum ekran kartım oyun için çok uygun değil ama daha önce rahat rahat oynadığım oyunları şimdi oynayamamam çok canımı sıktı. Acaba neden böyle oluyor ve nasıl sorunu çözebilirim.
İhtimaller:
Virüs olamaz çünkü yeni formatladık ve taramalarda temiz çıktı.
Sürücülerini yeni güncelledim.
Güç tasarrufunda kalma gibi bir durumda yok. Not: Laptop.

Laptoplara 10 ay gibi bir zaman arayla temizlik + termal macun değişimi yapılması şarttır.
Sıcaklıklardan dolayı yapabilir. %100

Termal Macun vakti gelmiş olmalı, belkide geçiyor.

Termal Macun sürüp sonuçları bizimle tekrar paylaşın.

Isınma dolayısıyla olduğunu düşünüyorum. Oyunlardaki sıcaklık değerleriniz muhtemelen yüksek. Oyundayken sıcaklık eşiğine gelip yavaşlatıyor olabilir.

Termal Macun ve Kasa temizliği yapın. Gerekirse Undervolt edin. Sistem kaynaklarını tüketen uygulama olma ihtimalini de göz önünde bulundurun ne olur ne olmaz diye.

Virüs bulaşmış olabilir. Eğer virüs yoksa Windows+r tuşlarına basın gelen kısma %temp% yazın ve enter deyin. Gelen dosyaları silin (bilgisayarın gereksiziz, çerez, boş) dosyaları orada olur.
Diğer bir yöntem: Windows+r temp yazın ve enter deyin. Oradaki dosyalarda aynı mantıkda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…