Bilgisayarın performansı birdenbire düştü

KatyushaKakimora

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
8Gb Ram İntel i5-2450M GT 630M 640Gb hdd
Normalde sistemimle oynayacağım oyunları rahat şekilde oynuyordum ki bu 1-2 haftadır sistemimde performans düşüşü var. Ekran kartı fanında gereksiz hızlanmalar ve takılıp donmalar oluyor. Sebebini anlamadım ama bir şey var ki her şey Windows'umun bozulması ile başlamıştı. PC açarken Windows ekranı uzun bir süre gelmedi, sonra Windows bir sorunla karşılaştı vs. ben de format attım ve attıktan sonra bir şey fark ettim. Sistemim yavaştı, ayar yapsam bile sistemim eski hızında değildi. HDD performans ve sağlıgında sıkıntı yoktu, performans: %100 sağlık: %99 yardımcı olursanız sevinirim.

Ekran kartı durumu aynı az önceki driveri yükledi.

Oyun içi kaynak kullanımı ile ilgili değerleriniz varsa bize gösterir misiniz, ve bu performans düşüşünden önce bilgisayara hangi uygulamaları yüklediniz ya da fiziksel bir şey yaşanadı mı bilgisayarda?

Değerler yok üzgünüm aslında 5-6 gün internetsizdim ve PC'ye az oturdum 1-2 el Rogue atıp çıkardım ama ondan öncesinde pek bir şey indirmedim indiklerimde Steam'deki oyunlarım olabilir o kadar.

Değerler yok üzgünüm aslında 5-6 gün internetsizdim ve PC'ye az oturdum 1-2 el Rogue atıp çıkardım ama ondan öncesinde pek bir şey indirmedim indiklerimde Steam'deki oyunlarım olabilir o kadar.

Belki ısınmadan kaynaklıdır, ama değerleri bilmeden de yorum yapmayacağım, termal macunu ne zaman yenilendi en son? Bir de temizliğini yapıyor musunuz?

Belki ısınmadan kaynaklıdır, ama değerleri bilmeden de yorum yapmayacağım, termal macunu ne zaman yenilendi en son? Bir de temizliğini yapıyor musunuz?

Temizlik derken fan ve kasa içi yapabiliyorum termal macun ne zaman yapıldı hiç bilmiyorum ekran kartı eski tamirciye verdiğim zaman işlemciye termal macun yapmıştı ekran kartına yaptımı hatırlamıyorum veya görmedim. Şu an ekran kartı sessiz normal ama sistem acılırken fan sesi 1-2 saniye hızlı dönüyor şu an ekran kartı sıcaklığı 48 derece. Fan hızı otomatiği kapalı olsa bile oluyordu bende şimdi otomatik yaptım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…