Bilgisayarın performansı düştü

Kibar Feyzo

Kilopat
Daha fazla  
Bilgisayarım 3 yıl önce alındı, 2 yıldır ben kullanıyorum. 1.5 yıl önce hiçbir sebep yokken CS:GO oyun içi 90 FPS alan bilgisayar(1024X768) o zaman 60-70'e düşmüştü. Şu an durum daha vahim, 80 FPS(800x600). Sadece CS:GO üzerinden örnek verdim ama her oyunda bu şekilde. En son 2 gün önce format atıldı. 3 hafta önce temizletildi. Ayrıca çok daha fazla ısınmaya başladı, 70 dereceden 83 derecelere geldi.

83 derece çoğu ekran kartında termal limittir ve daha fazla ısınmamak için hızını düşürür. Bence performans kaybının sebebi doğrudan ısınma.

Evet. Fakat 40 TL verdik. Tabii kazıklanmış da olabiliriz
Macunun kalitesi de önemli. Kalitesiz macun sürüldüyse durum eski macundan bile kötü olabilir.

Bizzat bu durumu yaşadım. 10 senelik macunla 90 derece olan cihaz ucuz ve aşırı kalitesiz bir macun yüzünden 95 derece olmuştu. Şuan en kaliteli macunlardan birini sürdüm ve 70 derecelerde takılıyor

83 derece çoğu ekran kartında termal limittir ve daha fazla ısınmamak için hızını düşürür. Bence performans kaybının sebebi doğrudan ısınma.
Mafia 2 de 70 derece fakat onda da 640x480 çözünürlükte 48 fps alıyorum.

Bir yerde yanlış uygulama söz konusu. Temizledikten sonra bilgisyar ısınmaz.
Temizletmeden önce Valorantta 85 dereceydi temizletince 80 derece görüyor max. Ama umarım kazıklanmamışımdır.
Özellikler ne ? Zamanla oyunlar bir sürü güncelleme aldı. Bu düşüşler normal olabilir.
Dediğin oyunu ben 10 senelik cihazla bile sorunsuz oynuyordum. Sistem özelliklerin nedir ?
İ3-6006U/AMD Radeon 530/4GB 2133Mhz CL15/500GB 5400RPM/Lenovo V310 15-ISK İ3-6006U/

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…