Bilgisayarın prizinden kıvılcım çıktı

kahraman1006

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar daha 1 ay önce sistemimi aldım babam normal kablolu üçlü priz yerine direkt tek prize takılan üçlü prizi kullan dedi bende kullanıyordum. Ama oraya taktığım her Monitor kablosunu veya kasanın kablosunu ellediğimde prizde küçük küçük kıvılcımlar çıkıyor cızz diye ses ediyordu. 1 hafta evde yoktum daha yeni eve geldim evden çıkmadan önce prizleri çıkarmıştım taktığımda pat diye priz patladı sanki bomba gibi ses çıkardı. Kıvılcımlar çıktı sonra şalter attı. Hemen korkuyla PC'yi çalıştırmaya çalıştım açılmadı şalteri kaldırdım üçlü prizi bir kenara attım yeni bir üçlü prizi taktım sistem sorunsuz çalışıyor şu anda. Ne yapmam lazım? Bilgisayarıma bir zarar oldu mu? Şu anda her zamanki gibi çalışıyor ama bir sıkıntı olacağından korkuyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Priz yükü kaldıramamış hocam atan sigortada zaten kaçak akımı topraklaması yoktur yüksek ihtimalle o prizin akım korumalıdan ziyade kaliteli bir topraklamalı priz kullanmanız.

akım korumalı olursa daha iyi olur tabiki

Üçlü prizi diyorsan evet onda kesinlikle bir sıkıntı var ama direkt normal prizi diyorsan onda bir sorun yok bence dediğim gibi kablolu priz takınca hiç bir cızz sesi yoktu ama o bozuk üçlü prizi takınca kıvılcımlar etrafa yayıldı bomba gibi patladı bildiğin priz

Ark yapıyor hocam şase yapıyor yani kaçak varmış o üçlü prizde bu yüzden sigortayı attırıyor zaten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…