Bilgisayarın RAM'i neden bozulur?

TurkuazGül

Megapat
Yer
Manisa
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 5 3600
XFX RX5700XT 8GB
32GB RAM
Meslek
Yazar
Merhaba. Tesadüfen sistem özellikleri kısmında normalde 16 GB RAM olması gerekirken sadece 8 GB gözüktüğünü fark ettim. RAM'lerin yerini değiştirdim, uçlarını silgiyle sildim ve anakarttaki slotları da kontrol ettiğimde sorunun RAM'de olduğunu gördüm. Bir gün önce de anakartıma tanıdığım bilgisayarcıda BIOS güncellemesi yaptırdım. Yanlış güncelleme yapmasının mümkün olmadığından eminim. Çünkü yanındaydım ve gereken dosyaları MSI'nin kendi sitesinden indirdi. Bugün onunla konuştum ve bozuk olan parçayı ona da gösterdim ve o da RAM'in bozuk olduğunu doğruladı. Ne yapmam gerekiyor? Tamir için uğraşanlar olduğunu fakat bu işlemin güçlü bir çözüm olmadığını ve maliyetinin de neredeyse ürünün yarı fiyatı olduğunu söyledi. Sizce neden bozulmuş olabilir? Asla OC yapmadım ve parçalarım fiziksel bir darbe almadı. Aşağıya anakartın ve RAM'in markasını paylaşıyorum.

Anakart: MSI B450M Pro.
RAM: Kingston HyperX Fury RGB 8 GB DDR4 3200 MHz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yeni BIOS ile belki akım konusunda bir değişiklik olduysa ve Ram de biraz korunmasız yakalandıysa bozulabileceğini düşünüyorum şahsen. Yeni almak her zaman daha mantıklı. Bence hiç riske girmeyin. Ayrıca başka bir bilgisayarda tek başına takıp deneyin, bir kontrol edin çalışıyor mu diye. Alternatif olarak BIOS da sıfırlayabilirsiniz.

Yeni BIOS ile belki akım konusunda bir değişiklik olduysa ve Ram de biraz korunmasız yakalandıysa bozulabileceğini düşünüyorum şahsen. Yeni almak her zaman daha mantıklı. Bence hiç riske girmeyin. Ayrıca başka bir bilgisayarda tek başına takıp deneyin, bir kontrol edin çalışıyor mu diye. Alternatif olarak BIOS da sıfırlayabilirsiniz.
Başka bir bilgisayarda denemedi ancak çalışmayacağını fakat yine de deneyeceğini söyledi. Sanırım benimkisi şans işi. Kingston'un güçlü ve kaliteli bir marka olduğunu düşünerek SSD'lerimi ve RAM'lerimi bu markadan tercih ettim ancak bu durumu yaşadığım için bir daha tercih eder miyim bilemiyorum. Çünkü ürünün garantisi dört ay önce bitti.

Belleğin modeli, seri numarası, aldığınız linki ve aldığınız fiyatı paylaşırsanız yardımcı olabilirim belleğin sahte olma ihtimali var bilgisayarcınında günahını almak istemem doğru söylememe gibi bir olayı olabilir insanlar paraya tapıyor bu dönemde bilgisayarlarımızı en doğrusu garantisi varsa ve güveniyorsan garantiye garantisi yoksa veya bitmiş ise kendimiz teknik bilgiye sahipsek tamir etmeliyiz.

Belleğin modeli, seri numarası, aldığınız linki ve aldığınız fiyatı paylaşırsanız yardımcı olabilirim belleğin sahte olma ihtimali var bilgisayarcınında günahını almak istemem doğru söylememe gibi bir olayı olabilir insanlar paraya tapıyor bu dönemde bilgisayarlarımızı en doğrusu garantisi varsa ve güveniyorsan garantiye garantisi yoksa veya bitmiş ise kendimiz teknik bilgiye sahipsek tamir etmeliyiz.
Bilgileri Kingston'un sitesinde sorguladığımda doğru bilgiler çıkıyor ancak yine de emin olamadım. Çünkü teknoloji o kadar ilerledi ki, sahte ürünü bile orijinal olarak gösterebiliyorlar. Bilemiyorum. Ben PC'yi toplarken sahte parça olayları yoktu. Zaten bir kez daha Kingston'a şans verdim ve 32 GB'a yükselttim. Umarım yüzümü bir daha kara çıkarmaz.

Bu duruma çok sevindim RAM bellek alırken fiyatı pahalı olan ve Trendyol gibi parçayı iade etma şansınızın olduğu yerlerden almanızı öneririm.

Bu duruma çok sevindim RAM bellek alırken fiyatı pahalı olan ve Trendyol gibi parçayı iade etma şansınızın olduğu yerlerden almanızı öneririm.
Zaten bir ürün olması gerekenden ucuz satılıyorsa şüpheyle yaklaşırım o ürüne.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı