ssa01
Kilopat
Daha fazla
3,5 yıl önce aldığım bilgisayarımda rastgele donmalar ve mavi ekran sorunları ortaya çıkmaya başladı. Bu donmalar rastgele zamanlarda gerçekleşiyor. Örneğin Chrome'da gezerken yeni sekme açtığımda bir anda donuyor, video izlerken videonun dolması durup donuyor, oyunda seçim ekranına girerken donuyor.
Oyun tam başlarken donuyor. Bazen bir gün boyuna hiç donmuyor sorunsuz çalışıyor. Yarın donmalar artırıyor sürekli donuyor.
İlk önce yazılımsal bir sıkıntı olduğunu düşünüp Malware ve virüs taraması yaptım. Hiçbir sıkıntı çıkmadı ama donmalar ve mavi ekran hataları devam etti. Ardından bilgisayarımı formatladım ama nafile yine bir çözüm olmadı.
Sorunun donanımsal olduğu aşikar ama hangi parçasında bir sıkıntı olduğunu çözemedim.
Memtes86 programıyla ramlerimi test ettim RAM'lerim gayet sağlıklı çıktı.
HD Tune ile HDD'imi test ettim oda gayet sağlıklı çıktı.
Verdiğim bilgisayarcı HDD sorun olabileceğini söyledi.
Size sorun nerede ve hangi testleri yapmamı önerirsiniz ?
Oyun tam başlarken donuyor. Bazen bir gün boyuna hiç donmuyor sorunsuz çalışıyor. Yarın donmalar artırıyor sürekli donuyor.
İlk önce yazılımsal bir sıkıntı olduğunu düşünüp Malware ve virüs taraması yaptım. Hiçbir sıkıntı çıkmadı ama donmalar ve mavi ekran hataları devam etti. Ardından bilgisayarımı formatladım ama nafile yine bir çözüm olmadı.
Sorunun donanımsal olduğu aşikar ama hangi parçasında bir sıkıntı olduğunu çözemedim.
Memtes86 programıyla ramlerimi test ettim RAM'lerim gayet sağlıklı çıktı.
HD Tune ile HDD'imi test ettim oda gayet sağlıklı çıktı.
Verdiğim bilgisayarcı HDD sorun olabileceğini söyledi.
Size sorun nerede ve hangi testleri yapmamı önerirsiniz ?
Son düzenleyen: Moderatör: