Bilgisayarın Sürekli Kilitlenmesi

neonflux55

Hectopat
Merhabalar ben yıllardır bu sorundan muzdaribim artık ne yapacağım bilmiyorum. Bilgisayarım genelde chromeda iken hiçbir sebep yokken bir anda donuyor ve reset atmak zorunda kalıyorum. Bunu her zaman yapmıyor fakat yaklasın 3-4 yıldır bu çileyi çekiyorum. Bilgisayarcıya götürdüm birşey bulamadı. Ekran kartı dedi ekran kartını da değiştirdim. Bu sorunu bilgisayarı topladığımdan beri yaşıyorum. işlemci sıcaklıgını test ettim donmada bir etkisi olduğunu düşünmüyorum. Ekran kartını değiştirdim hala devam ediyor. bios güncelledim düzelmedi. pili cikartıp taktım düzelmedi.hd tune da kontrol ettirdim bir sorun yok.

Bir ara bilgisayardan gelen 1 uzun 2 kısa uyarı sesi oldugunu düşündüğüm seste geliyordu. Bunun ekran kartı arızası oldugunu belirttikleri için değişimi o zaman yapmıştım. ama sorun düzelmedi

Bu sorunla alakalı mı bilmiyorum ama 1 hafta önce de akşamdan normal bir şekilde kapattığım bilgisayar sabah ne görüntü ne klavye ne mause sinyali veriyordu. Bunu düzeltmeye uğraşırken bütün parçaları çıkar tak yaptım, bios pilini cikarıp taktım felan etkilemedi. Daha sonra bilgisayarcıya götürdüğümde bios ayarları bozulmuş deyip sorunu çözdü.

Bilgisayarcıdan geldikten sonra format attım ve artık donmaların sayısı inanılmaz arttı. Lütfen yardımcı olun teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Yüklediğiniz programları kendi sitesinden indirdiğinize ve güvenli olduklarından emin olun. Düzenli olarak virüs taraması yapın.

Harddiskte bir sorun yok demişşin ama bu kitlenmeler harddiskten olması çok muhtemel format attığın halde bile oluyosa harddisk gibi duruyor.

Sorun güç kaynağından da kaynaklı gibi.
Bilgisayarın 0 olmayan tek parçası harddisk ti ve topladıgımdan beri bu sorun var harddisk gibi görünüyor ama güc kaynagı olmasından da süphelenmiyor değilim
Harddiskte bir sorun yok demişşin ama bu kitlenmeler harddiskten olması çok muhtemel format attığın halde bile oluyosa harddisk gibi duruyor.
Sistemi yeni harddiskin içine kurun.
Yeni olan harddiske sistemi kurdum ve bir süre denedim. Fakat Yine aynı takılma sorununu aldım. Başka bir fikriniz var mıdır?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…