Bilgisayarın uzun süre açılmama isteği

mistercoff

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba. Kısa bir süredir bilgisayarım 2-3 dakikada açılıyor.
Güç tuşuna bastıktan sonra klavyemin ve faremin ışıkları geliyor, EZ Debug LED'i kontrol ettiğimde; VGA LED'i 1 dakika boyunca yanık kalıyor ve monitörümde yeşil ışık yanıyor (güç var ve görüntü geliyor anlamı bu sanırım. Turuncuda da standby da bekliyor.). VGA LED'i söndükten sonra da anakartımın markası geliyor ve sonrasında Windows sorunsuz başlıyor.

Daha öncesinde de hiçbir şekilde ne klavyemin faremin ışıkları yanıyor ne de ekrana görüntü geliyordu. Ama o aşamayı geçtim bir şekilde, şu an anlattığım durumdayım.

Durum gerçekten çok sıkıcı, yardımcı olursanız gerçekten çok iyi olur.

PC özelliklerim ise şöyle;
MSI B450M-PRO Max M.2
Ryzen 5 2600.
G.Skill Ripjaws X 16 GB tek slot (sanırım 3000MHz, onu tam hatırlamıyorum. Kırmızı RipjawsX)
ASUS RX550 4G (maalesef ki.)
Everest'in pek de kaliteli olduğunu sanmadığım 650W Power Supply.

Windows 10 Home 20H2 kullanıyorum. Update üzerinde bir şey yok. Driver'larımda güncel.

Son düzenleyen: Moderatör:
SSD mi kullanıyorsunuz HDD mi?
Özür dilerim, eklemeyi unutmuşum. Windows Sandisk SSD'me kurulu. 120GB SSD Plus Tam model kodu "SDSSDA-120G-G27" Ek olarak 1TB WD Blue HDD var.

Ek: Konuma benzer bir konu varmış, onu okudum. KMSPico ile aktivasyon yaptım bende. Bunca zaman bir zararını görmemiştim, onunla alakalı bir durum olabilir mi? Ayrıca HD Tune ile disklerin sağlığını kontrol edin demişler. Onu da şuan deneyeceğim. Ama asıl garip olan; anakart üzerinde VGA ışığı yanıyorsa bu ekran kartında bir sorun var demek değil mi? Diskler nasıl etkileniyor onu pek bağdaştıramadım.

Son düzenleme:
Dediğiniz şekilde yaptım, bir sorun gözükmüyor şuan. Ek olarak HD Tune ile Health kısmında SSD'nin de HDD'nin de bir sorunu gözükmüyor. Error scan da yaptım ikisine, bir sorun gözükmedi.

Ayrıca bir şey daha sormak isterim; Yakın zaman içerisinde formatlarım büyük ihtimal bilgisayarı, Disklerdeki verileri silmek için Windows 10 yükleme usb'sini kullanırsam veriler tamamen silinir mi? yoksa tam şekilde diskleri boşaltmak için başka bir çözüm gerekli mi?

Format atarken yaptığınız biçimlendirme yeterli ama eğer daha kalıcı bir temizlik istiyorsanız secure erase işlemini SSD donanımınıza yapabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…